14 december 2017

Verleiding werd afgestraft.


Ja inderdaad het was verleiding, in het begin van de week had ik al bekeken dat het misschien dinsdag de enige dag zou zijn om te fietsen en verder slecht weer. Maar ja als het dan na de middag zonnig is en een heldere lucht zonder wolken dan ben je toch gek als je thuis zit te bedenken dat het niet kan. Half 2, omkleden en gewoon gaan al is het maar een klein rondje, even een ritje om het niet te verleren. 
Via Slootdorp over Wieringen, het was echt opvallend zoveel “bagger” als er op het fietspad lag vanaf Slootdorp naar De Haukes, wat erop is gekomen doordat auto’s naast de weg rijden door de smalle berm en zo alles over het fietspad “spetteren”.


Via de Haukes en Westerland langs het Amstelmeer en dan richting Den Oever, zelfs nog even langs Het Wad gereden. Bij Hippolytushoef is de molen nog steeds invalide en hij schijnt af en toe nog te draaien ook. Het mooie zonnige weer was ondertussen helemaal omgeslagen en de ene bui volgde op de andere, zelfs zo guur dat ik ben gestopt en een stuk met de schuimkap erop heb gereden. De “lees” bril in de doos, het windschermpje in de fiets en met vrij zicht over de “deksel” verder.


Bij Den Oever moest ik omrijden vanwege de werkzaamheden m.b.t. de dijkversterking in en om de haven er wordt flink “gesleuteld” dat is duidelijk te zien. Dan over het fietspad richting Wieringerwerf naar Middenmeer waar ik na 41 km weer onder de douche kon.

1 opmerking:

Wilco Pompert zei

Toch even lekker een frisse neus gehaald!