04 december 2017

Panne op de terugweg.



Het moest er weer een keer van komen, op en neer naar Oudemirdum en niet meer rondje onderlangs terug. Ik had het in mijn hoofd om dat vandaag te gaan doen, de berichten zijn goed dus gaan. De eerste tegenvaller was het gekletter op de ruiten, regen, hoe kan dat nou het zou droog blijven. Toen ik zo rond half 9 van start ging was het droog en dat was maar goed ook want met regen van huis gaan , nee dat doen we niet. Het bleef somber tot aan Oudemirdum en het is zeker wel een 20 km droog geweest en de rest lichte motregen/regen maar ja ik was er en dan kan het nooit slechter worden.


Bij Bianca was er koffie enz. enz. en ook nog één goeie bui en toen werd het mooi weer. Onvoorstelbaar, een blauwe lucht en zo ging ik weer richting N.H. alles ging voorspoedig tot net na Gaast, getik en gerammel. De fiets op z’n kant en het kapje bij de derailleur eraf schroeven, tenminste daar leek het probleem te zitten, ik kon zo op het eerste oog niets vinden. De “zaak” weer dichtmaken en proberen, het zit niet goed, dat is duidelijk maar ik kan er op dit moment ook niets aan doen dus voorzichtig verder gaan in de hoop dat het mee zal vallen en ik fietsend thuis zal halen. Des te kleiner de versnelling des te meer lawaai dus reed ik de laatste 60 km op, ik meen 53 x 11 zo groot mogelijk, pittig hoor, maar ik ben thuis gekomen en ga vanavond de zaak onderzoeken en misschien kan ik het zelf oplossen en anders morgen naar Velomobiel in Dronten. Zodra ik meer weet zal ik er melding van maken. Op de Afsluitdijk durfde ik toch langzaam het tempo wat op te voeren en zo reed ik nog geregeld rond de 35 km en dat irritante “gekraak” nam ik maar voor lief.



Bij het passeren van de fietstunnel onder de A7 was iets nieuws aangebracht in het kader van alle vernieuwingen aan de Afsluitdijk, naar het zuiden kom je in “zoet” water en vanuit het zoet kom naar het noorden in het “zout” water wat op deze manier is aangegeven. Thuis stond de teller op zijn vaste afstand voor dit tripje, 160 km en toch nog met een gemiddelde van 30,1 km.

1 opmerking:

Belle zei

Was het niet de kettingrol onder je stoel of een breuk in de trapashouder?