30 januari 2018

Een beetje van mijn geloof gevallen.


Zo slecht als het gistermiddag was, zo mooi is het vandaag, geen regen, geen wind en er is zelfs zeer geregeld een heerlijk zonnetje. Dus dan gaan we even op pad met de Quest, je zou het bijna verleren hoe alles werkt en of het nog gaat. Ik kan een ieder gerust stellen het gaat nog voortreffelijk, wat is het toch een zaligheid dat je zoiets kan doen zonder problemen. Eerst maar even naar Tiny in de “Zuidoost” ik denk dat ze niet thuis zal zijn maar dat zie ik straks wel want vanaf de “Zuidoost” was het de bedoeling om via De Woude te gaan en dan zie ik vanzelf wel of daar wel iemand aanwezig is.


In de polder zie ik dat de wolken langzaam verdwijnen en dat de zon meer kans krijgt en bij de oversteek in Benningbroek zijn een paar Nijlganzen in gevecht en maken nogal wat herrie, mogelijk iets in de “relationele sfeer” want vlakbij stond een derde gans de zaak aan te kijken.
Vanaf de Hoornsejaagweg zag ik aan de overkant op de Beetskoogkade een nieuwe “bewoner” staan, een flink uit de kluiten gewassen beeld met oosterse achtergrond als ik dat zo bekeek. Zoals ik al had verwacht was Tiny niet aanwezig, jammer, dan maar een bakkie cappuccino in m’n eentje en dan door naar De Woude. Daar aangekomen met de pont over het Kogerpolderkanaal kon ik vaststellen dat er vast mensen aanwezig zijn, de auto van Marian de Tesla van Wim en voor de inrit het vervoermiddel van een bezoeker. Inderdaad Marian zat te lezen en Wim was in conclaaf met een meneer van Vredestein. Ik maakte kenbaar dat ik mijn bestelling kwam ophalen, Jan Geel was er vanmorgen ook al geweest hoorde ik. En zo is het gekomen dat ik een beetje van mij geloof ben gevallen, ik heb nu 2 Gocycle banden die ik er vanmiddag gelijk om zal leggen, volgens kenners zal dit het “einde” zijn, sneller “nooit” meer lek en als enig nadeel, de draaicirkel wordt wat groter en dat zal wennen worden, dus Schwalbe moet even geduld hebben.Op de terug weg langs de Heerhugowaard zie ik de molen staan met een bijna blauwe lucht erachter en de ingang van “mijn” dorp, Middenmeer, wordt alle dagen mooier, de gele krokussen beginnen al mooi te bloeien en dit weer doet er veel aan ook na die 101 km van vandaag

1 opmerking:

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Even een kleine correctie, het gele autootje is niet van Marian maar van onze buurvrouw.
De Audi was inderdaad van de Vredestein meneer.
Groeten,
Wim