11 januari 2018

Een mistig ritje


Het was een klein wereldje vandaag en in eerste instantie had ik het idee dat het vandaag niets zou worden, te mistig. Eerst dan maar boodschappen doen voor de komende dagen en als ik dan langs de weg kom zie ik vanzelf wel of het mee of tegen valt om straks wel of niet te gaan. Ik kreeg het idee dat de mist al wat begon op te trekken dus tegen 11 uur had ik het andere pak aan en ben ik gestart. Het viel inderdaad mee en een H.E.M. rondje zou er wel in zitten was ik van mening, dus op naar Hoorn. De vaste route over Scharwoude waar ik voor het eerst op mijn rondje langs de dijk kom te rijden.

Door Hoorn op naar Enkhuizen, het valt op, kort na Hoorn, dat  er op het buitendijkse land zoveel water staat waar de ganzen een extra bad kunnen nemen. De mist is hier zeker niet minder langs het water en af en toe is het zelfs wat dichter heb ik het idee.
Als ik stop om een foto te maken is niet te zien waar de mist over gaat in water van het Markermeer, één grijze massa.

In Enkhuizen is het iets beter maar eenmaal buiten de “Haringstad” lijkt het weer een stuk slechter te worden m.b.t. het zicht. Tussen de leuning van de ophaalbrug zie ik de Willem Barentsz liggen een andere als de walvisvaarder van weleer.
Dan richting Medemblik in een steeds mistiger wordende omgeving en als ik eenmaal thuis ben heb ik toch weer een heerlijk ritje kunnen maken van 87 km.


1 opmerking:

Erwin zei

Toch wel een pak met stropdas hè? ;-)

Groet
Erwin en Tante Lies