29 april 2021

Ik verlang naar de winter van 2025

 


Hoe kom je zo gek, misschien is dan de Afsluitdijk klaar voor fietsers want dit is ook drie keer niks afgezien van het weer. Ja, en dan is het inderdaad “klote” met het weer, vanmorgen om 7 uur was ik beneden en pakte de krant van de mat, zouden ze het mis hebben met de weervoorspelling, het is nog droog.


Helaas het is precies zoals ze voorspeld hadden, regen, regen en nog eens regen, het is niet leuk meer. Nadat ik mijn huis van onder tot boven en van voor naar achter had gestoft en gezogen en het zoveelste bakkie koffie/cappuccino naar binnen had gewerkt vond ik het tijd worden om de pc maar eens aan te zetten. In verschillende stukken die ik heb geschreven komt die “verdomde” Afsluitdijk alle keren slecht uit de bus sinds hij z.g. wordt verbeterd. Ja wel verbeteren, maar voorlopig niet voor de fietsers, de huidige minister kauwt maar na wat haar wordt voorgezegd en alle keren erger ik me er aan dat er niemand met een sportieve inslag werkzaam is op dat niveau, of te lui is om iets aan sportief fietsen te doen.

Eerst werd er drie jaar dicht voor fietsers aangekondigd met een groot bord, vervolgens schoorvoetend de mededeling dat heel 2022 wel nodig zou zijn i.p.v. 1 april 2022. Ondertussen had ik al gehoord dat er een hele hoop fout zat in de berekeningen en dat het wat meer zou gaan kosten en dat er zeker 3 jaar bij zou komen, dan hebben we 2025. En inderdaad er is weer voorgekauwd dat ze de mededeling wel aan de regering door kon geven, er komt 3 jaar bij en wat het meer gaat kosten weet ik nog niet. Als ik geluk heb en nog steeds op het huidige niveau door kan fietsen dan moet ik minimaal 85 jaar worden wil ik weer de Afsluitdijk over kunnen met de fiets om even op en neer te gaan naar Oudemirdum om bij de kinderen en kleinkinderen om een bakkie te gaan, de tijd zal het leren. Er moeten niet te veel regendagen komen dan zoek je enkel maar rottigheid op zoals dit.

Geen opmerkingen: