20 september 2021

De "radiostilte" is voorbij

 

90 km

Jawel hoor, hij is er weer na een weekje van bijna volledige “radiostilte” heb ik vandaag mijn eerste ritje weer gemaakt. We waren een weekje in Griekenland en dat was best de moeite waard. Hoewel, het was niet overal rozengeur en maneschijn. Het was overal lang wachten door alle mogelijke en onmogelijke, zowel zinnige als onzinnige controles maar we hebben het overleefd. Het onderkomen was geweldig mooi en als je daar dan zit en je hoort dat men, en ook wij, geluk hebben gehad dat de wind op tijd was gedraaid anders was alles afgebrand geweest door de bosbranden.

Wandelen waar geen brand was geweest

Veel historische oudheden


De onderkant geroosterd en van
boven nog ietsje groen

Troosteloos

overal kaal geblakerd

Van hoog tot laag in de bergen

Want op nog geen 100 meter lopen zagen we dit, een verschroeide aarde en vele bomen en struiken zwart geblakerd..




Zaterdag weer thuis en toen vertelde de thuiswacht dat er een schildpad was gesignaleerd in de sloot voor het huis en inderdaad zondagmiddag zagen wij hem ook, mogelijk gedumpt door zijn vroegere eigenaar of “dierenvriend”. En dan vandaag weer voor het eerst in beweging om op verjaarsvisite te gaan in Bovenkarspel, de banden op de juiste spanning en dan op pad.
Dit was 4 jaar geleden op Wieringen

Het is allemaal nog wat onwennig maar het rondje is goed gegaan en ik heb het afgerond met het HEM-rondje waar ik nog even heb staan kletsen met Ed en Juul de Boer, beter bekent als de “kano man”. Aan het einde van de rit nog even gekeken of de aardbeien er nog waren en inderdaad ik ben weer voorzien en zo kwam ik weer binnen na 90 km op de teller.


Geen opmerkingen: