22 september 2021

Een langere rit op een "rustdag"

 

103 km

Voor mezelf was ik er allang uit, vandaag wordt een “rustdag” maar als de wil goed is blijft het vlees toch altijd weer zwak en zo ging ik toch weer van huis voor een klein ritje. Even naar Obdam om bij Tom en Gerda te kijken en in eerste instantie ging het bijna mis, de deur was vast dus liep ik weer met de fiets omhoog naar de Obdammerdijk en net toen ik boven was werd ik geroepen door zus Gerda, “kom binnen de deur was toevallig nog vast Tom ging al op tijd te klussen naar Hugo” en zo zat ik toch aan de koffie.


We bleven kletsen en de tijd ging door en toen ik weer in de fiets zat bedacht ik dat ik nodig weer een keer op De Woude moest kijken hoe de situatie bij Wim en Marian Schermer was. Ik bedacht dat ik daar wel op een ongelukkig moment aan zou komen maar ik zie vanzelf wel en misschien zijn ze niet eens thuis.
En weer omrijden

Het blijft apart

Onderweg heb ik het windschermpje er af getrokken, het zicht werd er meer en meer door belemmerd, krassen en als de zon erop scheen was het helemaal hopeloos, dan maar zonder. Het reed prima zonder en nu met de wind volop in mijn gezicht was weer eens iet anders. Wim en Marian waren thuis en een bak koffie was er in no-time we hebben een tijdje zitten kletsen en Wim vertelde dat hij een stelling had gemaakt om een nieuwe zending lexaan netjes op te kunnen bergen.
Een echt uitstervend beroep
maar nu nog volop bezig.

Hoe gaat dit ....

..... bevallen t.z.t. horen jullie meer.

Het is dan net alsof het zo moest zijn ik had het schermpje er net afgehaald en Wim had volop nieuw materiaal en zo heb ik bij Wim een nieuw schermpje opgedaan van minimale hoogte maar volgens “De Meester” is dit de juiste afmeting. Thuis later meteen aan de slag, het oude verwijderd met de nodige moeite en de achter gebleven lijmresten met wasbenzine ook schoongemaakt en het nieuwe geplaatst. De tijd zal leren hoe dit gaat bevallen, hier kan ik altijd overheen kijken en het schijnt voldoende te zijn om vliegjes enz. over me heen te zien vliegen. En zo werd de “rustdag” van vandaag nog 103 km in zon en een beetje wind.

Geen opmerkingen: