28 september 2021

Het mocht weer langs "Ootje Konkel"

 

102 km

Was het de laatste fietsdag van deze week of komt er nog en klein kansje op een droge dag, je weet ik ben gemiddeld genomen een mooi weerfietser en de berichten zijn zonder meer slecht te noemen. Mijn voornemen was om bij Tiny het gras nog even te maaien maar daar aangekomen bleek het erg nat te zijn dus dat wordt niks vandaag. De koffie met koek is er wel en zo zitten we samen aan een ”bakkie”. Na de lunch ga ik weer richting Middenmeer met een kleine omweg via Volendam en Edam langs de dijk van het Markermeer is altijd een leuk afwisselend rondje waar altijd wel wat is te zien.



De watertoren van Kwadijk en vervolgens het eerste bronzen beeld op de dijk in Volendam.

Iets verder staat een stel klompen op de dijk maat 80 of 100 in elk geval te groot voor ieder menselijke voet.

Ik sla even af naar  “De Halve Maan”, het schip van bijleg. Het is nu zelfs gesloten voor bezoek, mogelijk zijn ze “binnen”, financieel gezien dan.

Op de achtergrond richting Marken vaart nog een boot met volle zeilen dat zie ik heel wat liever.




Als je de dijk verder op gaat is het na de laatste huizen maar een verlaten oord zo langs het water. Vervolgens passeer ik Edam en Schardam richting ….. ja welke richting want ik zie een bord dat ik als fietser weer langs de dijk kan richting Scharwoude, meteen afslaan en zien wat er allemaal is veranderd.








Heel veel zand is er aangebracht aan de binnenkant van de dijk maar ook aan de waterkant, hoe het allemaal gaat worden is mij nog een raadsel maar nu kan ik er weer fietsen.

Eenmaal weer in de Wieringermeer zie ik nog een bietenrooier bezig met de oogst van suikerbieten voor de raffinaderij. Alles aan kant en binnen was het vandaag ruim 102 km genieten van deze rit in de “laatste” zomerzonnestralen.

Geen opmerkingen: