18 juli 2023

Een oud en toch nieuw rondje




Dinsdagmorgen, weer helemaal klaar voor een ontspannings oefening, het HEM-rondje is aan de beurt. Ik ben al maanden niet via mijn vaste route gegaan dus nu kan het weer, de banden zijn nog hard genoeg nadat ik ze gisteren had opgepompt. Als ik nog maar amper het dorp uit ben gaat mijn mobiel, Tiny is verwonderd dat ik alweer onderweg ben, het voelt als een achterstand inlopen maar dat is onbegonnen werk, dus gewoon maar een simpel rondje maken. Als ik de kortste route neem is het zo'n 80 km maar dan moet ik nog meer kilometers maken door de stad Hoorn, dus ietsje om kan geen kwaad.

Iets verder richting Enkhuizen zie ik dat er nogal wat jonge ganzen zijn bij gekomen in het binnendijkse watertje.




Op het Markermeer zie ik diverse bootjes en boten zelfs met 4 masten maar ook zie ik op grote afstand een kanovaarder, door de afstand kan ik niet beoordelen of het Ed de Boer is maar later zie ik zijn auto staan dus het was hem zeker weet ik nu.


Dan door Enkhuizen waar de brug omhoog is gehaald om een zeiler door te laten en in het park zwemmen heel wat zwanen die beschermd worden door vader en moeder zwaan die ijverig de eenden op afstand houden.


Na Medemblik een klein stukje via de Koggerandweg dacht ik maar die is toevallig vandaag afgesloten dus ietsje doorrijden en dan rechtsaf. Op het laatste stukje zie ik een prachtige lucht en besef dat ik mazzel heb gehad met die paar spatten op Andijk. Al met al was het vandaag precies 90 km en dat geeft weer een vertrouwd gevoel.


Geen opmerkingen: