25 juli 2023

Elke meter wordt het beter.

 


Het leek vandaag een redelijk zonnige dag te worden en dat was gedeeltelijk waar, ik kreeg onderweg een paar buien en de zon heb ik bijna niet gezien. Het ritje van deze dag zal naar de Zuidoostbeemster gaan, gisteren een glutenvrij brood gebakken voor Tiny en dat breng ik vandaag daar naar toe. Na alle toestanden van de afgelopen weken merk ik duidelijk dat die pillen iets met mij doen en of dat goed is of niet, kan ik niet beoordelen. Ik ben niet meer de “oude” , ( wel bijna 83 jaar) als die “rikketik” een opdonder heeft gehad, nou ja dat is dan niet anders maar dat je minder goed slaapt en als je dan uit je bed stapt loop je min of meer te “slingeren”, ik mis iets van vroeger. Maar eerlijk is eerlijk, als ik me dan heb omgekleed en in de Quest stap en in beweging ben dan wordt het elke meter beter.

Ik hoop dat die vervelende dingen straks weer helemaal over zijn want dat leeft toch een stuk prettiger. Het glutenvrije brood wordt ingeladen en dan neem ik de route langs het aardbeienstalletje, je weet maar nooit. In mijn theorie gaat, Ton Karsten, de teler, zo rond half 10 om de koffie en neemt mee, wat rijp is en wat buiten de stormschade is gebleven. Inderdaad dat is ook vandaag het geval dus een paar bakjes meenemen voor Tiny. De koffie is bijna klaar en we kletsen even bij over de afgelopen dagen, het brood snijden en inpakken voor de vriezer. Als één en ander is geregeld en de koffie op is stap ik weer op om de rit naar Middenmeer te maken.

Op de heenweg passeerde ik een jong gezin uit Zwitserland precies op de kruising/begin van de Oostdijk bij Oosthuizen waar de mevrouw stopte en viel de rode vlag met het witte kruis in het midden langs de “mast”. Ik stopte ook en vroeg waar ze heen moesten, naar Alkmaar kreeg ik als antwoord, volg dan niet de officiële borden want volgens mij is die weg afgesloten, neem eerder een afslag om dit te omzeilen. Ik weet niet of ze het begreep maar wat schetst mijn verbazing, als ik op thuisreis ben zit de familie langs de kant uit te rusten maar wel op de verkeerde route en zij, zei gelijk, nu weet ik wat je bedoelde met de afgesloten officiële route.




Als ik weer thuis ben aangekomen bleek dat dit een ritje was van 82 km gezondheid en was ik onderweg weer heel wat afgesloten fietspaden gepasseerd. 

2 opmerkingen:

Kees Schouten zei

Waar heb je die foto van die afsluiting gemaakt? Dan kijk ik of die in in de Fietsersbond Routeplanner bekend is.

Pé Koomen zei

Kees dat is het fietspad vanaf de Middenweg richting Alkmaar/Schermerhorn er worden in het fietspad 3 bruggen vervangen.