01 augustus 2023

Het was weer de hoogste tijd

 


Het was weer zo ver, het HEM-rondje is weer gefietst. Door het vaste weer type van geregeld een bui kon ik niet eerder weg als na de middag dan zou het droog blijven. Helaas de weerprofeten hadden het mis, althans op de buienradar want ik heb nog niet vaak zoveel water op m’n “kop” gehad als deze middag.

Omdat mijn route eerst naar Hoorn zou gaan,  ben ik even gestopt bij de aardbeien leverancier, zo rond half 2 stond er nog genoeg, en ze zijn zo lekker en vers. Ik heb vandaag niets meegenomen want gisteren had ik mijzelf al voorzien en ook Tiny had nog voldoende. Die had vandaag toch geen tijd want ze organiseerde samen met schoonzus Tineke de jaarlijkse “Vrouwendag”, een dag vol gezelligheid waar bijna geen man aan te pas komt, hooguit voor vervoer.


Mijn rondje is ondertussen zo gewoon bij de Quest dat ik bijna niet hoef te sturen, het gaat allemaal vanzelf. Bij Schellinkhout wordt druk gesurft en verder richting Enkhuizen wordt de lucht bedenkelijk donker en inderdaad even later kreeg ik de eerste “doop” van deze middag.



Door Enkhuizen moest ik even wachten omdat de handbediende slagbomen bij de brug, doorrijden belemmerden, omdat de brug omhoog stond. Later zag ik ook de zwanen familie die al flink waren gegroeid en zeker niet meer op één van de ouders kon meeliften.


Bij Medemblik en de zoveelste bui werd er nog vrolijk gewandeld en gelopen in het binnen haventje waar het niet diep is. Maar de lucht zag er niet uit in de richting die ik nog moest om thuis te komen. Alle met al werd het 89 km in weer en wind.


Geen opmerkingen: