14 augustus 2023

Hij is er weer en hoe.

 


Na de frustraties van vorige week nu maar weer een stukje ervaring en gezondheid opgedaan op het vaste rondje over Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, het HEM-rondje. Vorige week kreeg ik een domper onderweg tijdens een gepland rondje van naar schatting zo’n 125 km. Ik werd toen na de eerste 30 km gebeld vanuit het ziekenhuis waar ik te horen kreeg dat ik onmiddellijk moest stoppen met een bepaald medicijn wat ze zelf voorgeschreven hadden, een medische misser. De gevolgen van dat ene telefoontje werden achteraf vier bezoeken aan het ziekenhuis, en dat terwijl je jezelf zo goed voelt. Maar goed iedereen kan fouten maken en vandaag heb ik weer een heerlijk rondje kunnen wegtrappen.


Eerst naar Hoorn waar ik mooi op tijd door kon rijden omdat het kermis gebeuren nog in ruste was, niets voor mij die hoge nieuwe attracties. Onderweg nog wel even in de remmen knijpen en het paardenvolk rustig laten passeren, op de dijk ging het weer voorspoedig.


Onder op het water zag ik nog een jongeman die zoet kon spelen met een grote “luchtband”.

Ik was er bijna voorbij gereden omdat ik er te laat erg in had, Ed de Boer met zijn vrouw Juul stonde langs de weg en ik keek meer naar het water of ik de “Kano-man” nog zou zien gaan in zijn ranke bootje en had ze nooit langs de weg verwacht dus even bijkletsen omdat Ed ook de nodige ervaring heeft met zijn “rikketik”.

Dat de ganzenplaag steeds groter wordt blijkt wel uit de volgende beelden ik kon er maar een klein deel van in beeld brengen.


In Enkhuizen blijven de zwanen de dienst uit maken bij de eenden en andere watervogels. Dan verder richting Andijk Wervershoof enz.



Heel veel bootjes op het IJsselmeer en bij Onderdijk staat de Dijkwerker nog steeds op z’n plek en schiet hij geen meter op met spitten. Het ritje van vandaag zat er na 93 km weer op maar ik heb er wel van genoten.

Geen opmerkingen: