16 januari 2024

Anders dan "beloofd" .

 


Een kinderhand is gauw gevuld wordt weleens gezegd, en dat is vandaag met mij ook zo, op deze wisselvallige dag met zon, hagel enz. enz. Ik heb genoeg gehad, terwijl de berichten “beloofden” dat het na de middag zonnig en droog zou zijn, mijn “kinderhand” was gevuld. Deze keer maar weer een keertje in noordelijke richting, Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna en dan via de Middenweg naar de Balgweg.


De eerste “foto stop” is bij de watertoren van Wieringerwaard die tijdens de Kerstdagen was opgesierd met heel veel  lichtjes en was hierdoor de hoogste Kerstboom in de kop van N.H.  aan het eind van het dorp staat een “standaard” molen die ook op de “kiek” gaat.

De volgende molen die ik zag staat aan de Kneeskade in Anna Paulowna en is meen ik gebouwd door Klaas de Leeuw een vakman op dit gebied.

Eenmaal weer op de Balgweg richting Wieringen en korte Afsluitdijk, zie ik dat er na de buitje die ik al heb gehad, nu een groter exemplaar in aantocht is, we zullen het ervaren. Het werd ook weer droog dus niet klagen dit zijn ook ervaringen in het Hollandse Klimaat, zo werd mijn rondje wel wat beïnvloed door de hagel enz. maar na 51 km stond alles weer binnen.

Geen opmerkingen: