22 januari 2024

"Ik hoor het Anja de Graaf nog zeggen"

 


Wat was het weer genieten, van start gegaan nadat ik geconstateerd had dat de storm van afgelopen nacht een stuk van mijn schutting vlak had gelegd en ik dat pas ga repareren als het wat droger is in de tuin.


Ik ben al bij de “Kluswijs” geweest om te kijken of ze de juiste maat hebben, het gaat maar om één hek van 2.00 m. helaas alles is vandaag de dag standaard 1,80 m. breed. Het fietsrondje gaat weer via de vertrouwde route, Anja de Graaf schreef ooit, “Als Pé niet weet waar hij heen zal gaan dan gaat hij het HEM-rondje fietsen” en zo ging het ook vandaag. De wind was wel stevig maar dat was afgelopen nacht en nu is het allemaal weer goed te doen heb ik ervaren, wel je stuur stevig vasthouden en zo ging het allemaal in sneltrein vaart.

Hier en daar een foto maken, zelfs in het bijna geheel afgesloten fietstunneltje onder de A.C.de Graafweg door maar de mannen maakten de doorgang vrij zodat ik verder kon fietsen.


Door Hoorn op naar de dijk, hier kreeg voor het eerst de “volle” laag vanaf het Markermeer, niets aan de hand gewoon doortrappen. Wel stond er nog een stevige wind maar ik zeg altijd “het kan nooit de hele rit tegenwind zijn, je moet ook weer terug” dus dan heb je voor de wind.

Buitendijks staat nog heel veel water daar is nog weinig aan veranderd en aan de ganzen ontbreekt het ook al niet.


 Mijn tweede obstakel onderweg was in Enkhuizen, de afzetting rechts staat er al maanden en toen er iemand zo vriendelijk was geweest om zijn auto zo te parkeren dat ik nog links of rechts verder kon passeren moest ik omrijden.

Dan via de witte brug naar de bekende route en op naar Medemblik waarbij ik bij Onderdijk nog steeds niet op het fietspad kon komen 

vanwege de hoge waterstand van het ondergelopen stuk bij het z.g. “Nesbos”. Thuis bleek het weer net als de laatste keer, 91 km te zijn geweest.

Geen opmerkingen: