31 januari 2024

Een koffie rondje.

 


Het was nog frisjes vanmorgen maar thuisblijven als het droog is komt niet vaak voor in m’n “boek” en daarom ben ik even naar Alkmaar geweest. Gistermiddag kwam er een appje binnen met een simpel bericht, “Als je richting Alkmaar komt heb ik koffie” dat was het bericht van m’n zoon. Dus op naar de “Kaasstad” hoewel, als ik amper 100 meter van z’n onderkomen ben staat er rechts van de weg het bord “Alkmaar” en daar recht tegenover aan de ander kant van de weg het bord “Sint Pancras”, ik voel me altijd nog beter in een dorp als in een stad, dus voor mij woont hij in “Pancras”. Na de koffie met koek stap ik weer op en ga via het dorp weer naar Middenmeer met een omweg.

Net in een bocht zie ik nog een paar enthousiastelingen in een kano, lijkt me koud met dit sombere weer.

Als ik langs de Noordervaart fiets bedenk ik dat na de renovatie dit een prachtig fietspad is geworden, zo vlak als je maar wensen kan en kaarsrecht, echt om snelheid te maken en te houden.

Op een bepaald moment zie ik een grote machine in het land, een spuitenpluk machine, mogelijk van de firme v.d. Burg, in het verleden een grote spruitenteler, weer een stuk minder handwerk zo te zien.

Als laatste nog een foto van de nieuwbouw op de plaats van “Het  Bonte Paard “in Abbekerk waar familie komt te wonen, de bouw gaat heel vlot, je moet nog nadenken hoe het ook alweer was, nog even geduld Rick . Als de fiets weer binnen staat blijkt het een rondje van 81 km te zijn geweest.

Geen opmerkingen: