13 februari 2007

Rond heeft iets.


Een vreemde uitdrukking als "kop" boven dit stukje. Inderdaad maar wat wil het geval, vanmiddag toen ik weer eens op pad was kwam ik langs een bepaald punt wat van toepassing is op zovele dingen. Ik kom er straks vanzelf op terug aan het einde van dit verhaal.

Zo rond kwart over 12 ging ik van huis richting Zuidoostbeemster, na een ruime kilometer, toen ik een blik op het tellertje wierp zag ik dat alles nul aangaf, geen kilometer gereden en snelheid ook 0 km dus even stoppen en het onderdeeltje aan de spaak weer even in de goede richting draaien, na deze handeling ging alles weer zoals het gewoonlijk gaat. Er stond wel een stevige zijwind waardoor het nou niet direkt prettig reed maar het weer was verder goed. Op dit traject passeer ik ook de kantoren van de grote geldverstrekker en sponsor/eigenaar van de voetbalclub AZ uit Alkmaar : D.Scheringa.
Dat is op zich niets bijzonders het enige nadeel van de plaats van dit kantoor en vooral ook door de omvang, is het feit, dat het dan ook wordt bevolkt door een groot aantal personeelsleden die tijdens een middagpauze nodig moeten luchten, begrijpelijk. Een nog groter nadeel is dat een deel van deze mensen van baas Scheringa, meent dat naast het kantoor ook de openbare weg en fietspaden tot hun domein behoren, je begrijpt het al, je kunt claxoneren en bellen als een gek maar die enkeling gaat geen stap opzij, ze praten volgens mij dan nog over zaken enz. hoe ze iemand wat lichter kunnen maken in financieel opzicht, beter gezegd "een poot kunnen uitrukken".
Gelukkig was deze ergernis maar van korte duur en verliep de rit verder zonder oponthoud, op mijn einddoel werd ik allerhartelijkst ontvangen en samen hebben we wat foto's bekeken en daarbij een bakkie thee gedronken. Na enige tijd ben ik weer in de Quest gestapt en ben via Middenbeemster naar De Rijp en vervolgens naar Graft gereden. Na een paar kilometer over een open dijkje kom ik in Grootschermer, ik rijd het dorp uit over de brug en ga meteen rechtsaf richting Schermerhorn. Als ik naar rechts kijk over het water zie ik de beeldentuin van kunstenaar Nic. Jonk, op dat moment werd het idee geboren om daar een paar foto's te maken en een stukje in de serie te schrijven. Ronde vormen hebben iets, zet alles maar eens op een rijtje, denk aan deze beelden allemaal mooie ronde vormen, denk aan een vrouw allemaal ............ vul zelf maar in, denk aan de Quest waar vind je nog meer zulke mooie ronde vormen, echt je kunt er niet omheen ROND HEEFT IETS.

Geen opmerkingen: