13 maart 2007

Veilig op de dijk ?


Hollands weertje vandaag, vanmorgen mist en weinig zicht en vanmiddag weer volop zon. Voor vandaag stond maar een kort ritje op de “rol” de fiets wegbrengen naar een veilig onderkomen achter slot en grendel en daarna weer naar huis om eindelijk weer eens wat aan de tuin te doen. Niet dat dit mijn grootste hobby is maar het moet er toch wel wat netjes uitzien. Allereerst langs de zijkant, een smalle strook omgespit langs de woning en daarna het zelfde langs het schuurtje en tot slot een beginnetje gemaakt met het stuk achter de woning.
Omdat alles redelijk was opgedroogd heb ik ook het gras gemaaid en later geverticuteerd waarbij zakken vol met mos los zijn gekomen en nu maar hopen dat ik niet te rigoureus ben bezig geweest. Als het weer zo blijft zijn er straks weer mogelijkheden genoeg om weer wat langere ritten te maken en zo nu en dan fanatieke wielrenners achter je te laten.
Gistermiddag in Friesland was dat het geval evenals op de heenweg in Abbekerk, jonge jongens/mannen die de snelheid van de Quest nog niet kennen en dan verwoede pogingen doen die al na enkele honderden meters tot het verleden behoren.

Geen opmerkingen: