16 juli 2007

Regenrondje met hartslagmeter


Het is weer maandag, het is weer slecht weer, het is weer geen zomer en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar het is niet anders. Vanmorgen bekeek ik het weer bericht met de z.g. buienradar, ja, als ik nog wil fietsen en niet te veel water over me heen wil krijgen dan moet ik nu gaan en dus ben ik me gaan omkleden en daarna van start gegaan.
Er stond een lichte wind uit Zuidwestelijke richting en daardoor heb ik als eerste de Alkmaarseweg genomen die recht tegen wind in gaat. Het weer leek mee te vallen, maar hélaas al heel snel liep de lucht helemaal vol en vielen de eerste spatten, nog niet erg maar na zo’n 30 km ben ik toch maar gestopt om het instapgat af te sluiten. Het hele rondje was na 62 km over en stond ik weer thuis. Het enige “nieuwe” tijdens dit ritje was mijn hartslagmeter, jaren geleden had ik de Polar M21 aangeschaft, een apparaat wat heel veel aan geeft maar waar ik weinig of niets mee doe, na deze rit heb ik eens serieus gekeken wat het apparaat te melden had, o.a. een maximale hartslag, die ik onderweg zag van 162 en nadat ik thuis was een gemiddelde hartslag van 139, dat ik 1 uur en 50 minuten onderweg ben geweest en nog veel meer , vet gebruik 25% en een verbruik van 1322 kcal. De meeste tijd reed ik met een hartslag van zo tussen de 140 en 145 slagen per minuut en had daarbij het gevoel dat ik dat uren lang vol zou kunnen houden, wat al deze cijfers zeggen ?
Ik weet het niet, ik voel me goed en het is een leuk “speeltje” voor cijferfreaks en mensen die ergens problemen mee hebben om met dit soort apparatuur zichzelf in de hand kunnen houden. Het totaal staat op dit moment op 16.367 km, allemaal gereden in de meest gestroomlijnde snelle Quest gefabriceerd bij http://www.velomobiel.nl/ in Dronten

Geen opmerkingen: