07 maart 2011

Eva onder Allert's helm


“t Is zomer, geloof het of niet maar zulk weer als we vandaag hebben is gewoon “zomer” ondanks de nog wat lage temperatuur. Ik had me laatst al een keer voorgenomen, zodra het weer redelijk is ga ik even naar Dronten om wat nieuwe buitenbanden op te halen. En vandaag was het dan zo ver, rond half 10 – 10 uur ben ik van huis gegaan via naar mening de kortste route, dat is via Medemblik naar Enkhuzen dan de dijk over en langs Lelystad naar Dronten. Toen ik daar was gearriveerd stond de teller op 81 km en op de terug weg ben ik bij Enkhuizen binnendoor gegaan wat me een wegblokkade opleverde die nergens was aangekondigd en zodoende werd het terug een ietsje langer maar na 167 km had ik nieuwe banden in de garage staan voor de toekomst. Zo rond kwart over 12 liep ik bij de mannen van Velomobiel binnen, de hele bemanning zat aan tafel voor de nodige inwendige versterkingen. Ik heb daar ook eerst mijn broodje naar binnen gewerkt en kreeg meteen koffie aangeboden, vervolgens werd ik geholpen aan de nodige nieuwe buitenbanden door Jan terwijl Guus mij één en ander liet zien aan bovenkappen van de nieuwe carbon Questen, van binnen een mooi dambordpatroon en minimaal gewicht, het was de maker van deze carbon uitvoeringen niet gelukt om in de gele versie van de Quest een zwarte carbonstrook te maken, bij een andere kleur was dit wel gelukt en kon je zien hoe het blokpatroon op die manier ook aan de buitenkant zichtbaar was. Op de Wisentweg vanaf Dronten richting Lelystad kwam mij een Quest tegemoet en op het laatste moment meende ik een bekende te zien dus stoppen wat de andere Questrijder of rijdster ook deed, achteruit “flintstonen” en naast elkaar komen staan en dan kom ik er achter dat het geen bekende van mij is, wie is het wel, gewoon Eva, Allert’s vriendin. Voor mij het meest herkenbaar aan de helm die Allert ooit zelf heeft gemaakt want achter een soort “motorbril” en ingepakt is deze jongedame niet snel te herkennen. We hebben even heel kort een paar woorden gewisseld en zijn toen weer verder gegaan, zij richting vanwaar ik kwam en ik door naar Noord-Holland via lelystad en Enkhuizen. In de hal van Velomobiel werd ijverig gewerkt aan twee oranje Questen die hun “vaderland” in Frankrijk zullen vinden volgens de lijst van bestellingen. Bij de afslag naar Bataviastad is het even voorzichtig fietsen omdat er een nieuw wegdek wordt gelegd liggen er rijplaten als tijdelijke oplossing, wees voorzichtig vooral als het nat is en je moet hier langs, nu is het prima te doen maar het blijft opletten.

5 opmerkingen:

rowingvictor zei

Hoi Pé,

het was idd een geweldige dag!

Heb je je hand niet open gehaald aan de schroef die uit die oranje Quest steekt?

Victor.

rowingvictor zei

Oh nee, dat is gewoon de cursor die op de foto staat. (sorry)

Willem zei

Hoi Pé,
ik zit altijd te knoeien om vanuit Lelystad de juiste route te vinden naar Dronten en beland meestal op een stuk snelweg, dat ik net zolang volg tot ik een fietspad zie maar dat is vlgs. mij niet de manier heb jij een goede tip?

Gr.Willem

Pé Koomen zei

Hoi Willm,

Als ik je mailadres heb stuur ik de kaart van de GPS daar staat de hele route langs Lelystad keurig netjes op en dan zie je dat het eigenlijk simpel is.

ge.Pé

Willem zei

Hoi Pé,

Meeladres is wfvierbergen@kpnmail.nl
Alvast bedankt ik ben het toeteren en met de lichten knipperen van automobilisten een beetje zat.
Gr.Willem