18 maart 2011

Quest gesignaleerd via Google Earth


Onvoorstelbaar, vanmiddag werd ik op een verjaarsfeestje aangesproken door zwager Leo die mij iets vertelde wat haast ongelofelijk leek, hij, als anti-internetter, (tot een half jaar geleden), had mijn Quest via “Google Earth” bij hem thuis op het pad zien staan. Eerst dacht ik nog, dan zal dat wel via Google Maps zijn, “Nee hoor” zei Leo via dat wereldbolletje en dan van bovenaf inzoomen. Thuis gekomen meteen de laptop ingeschakeld en op onderzoek uit en wat schets mijn verbazing daar staat aan de Dorpsstraat in Zwaag mijn “gele wonder op wielen”, gesignaleerd door een satelliet vanuit de ruimte. Of dit de eerste is die zo in beeld komt weet ik uiteraard niet maar het is wel frappant.

3 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Je denkt dat je Quest vanuit een satelliet is gefotografeerd, maar dat is niet zo. De opname is van Aerodata International Surveys uit België en gewoon een luchtfoto uit een vliegtuig. Kijk maar eens hier:
http://www.aerodata-surveys.com/data_acquisition/survey_aircraft.html
Groeten,
Wim

Pé Koomen zei

Hallo Wim,

Ik was altijd in de veronderstelling dat Google via satellieten werkte als het van bovenaf gebeurde. Bedankt voor de aanvulling van mijn kennis.

gr.Pé

Gerrit zei

Maar het blijft natuurlijk apart , wat zal degene die de foto als eerste bekeek wel niet allemaal gedacht hebben ?