20 november 2023

Weer dezelfde zoals ik al zo vaak reed.


 Het is vandaag schitterend weer op een enkel buitje na, ik heb het ervaren maar het stelde niets voor. Het vaste rondje had ik al een tijd(je) niet gereden dus omdat het zo’n leuk en veilig rondje is heb ik die maar even gereden.

De eerste foto is van een uniek “stekkie”,
 het huis van Mark Zuidhof de tegenwoordige grote leider bij Agrico mijn enige en laatste werkgever, maar dat is al een mooie tijd geleden. 


Langs Bobeldijk naar Berkhout en dan door Scharwoude naar de dijk waar ik als eerste Hoorn moet passeren om verder via de dijk naar Enkhuizen te gaan.


Als ik al aardig op schiet wordt mij de doorgang verboden door de politie en moest ik op dat punt linksaf naar beneden om in Venhuizen terecht te komen, na wat omrijden kwam ik weer op de dijk en was ik vrij snel in de “Haringstad”, Enkhuizen.

Het gaat allemaal even vlot en zo ben ik door Enkhuizen heen en op weg naar Andijk, Wervershoof en uiteindelijk Medemblik waar een paar alpaca’s in het park wachten op betere tijden.


Dan iets verder de polder in en langs de Zuiderdijkweg op naar de Flevoweg waar ondertussen de zon weer is doorgekomen en langs de “glazenstad” is het naar huis nog amper 5 km waar ik de “handel” weer binnen had staan na 92 km, maar wel weer genoten van mijn vrijheid.

Geen opmerkingen: