29 april 2024

Weer een rondje over de dijken.

 


’t Zit er weer op, weer een bijna echt rondje over de dijken, eerst afgelopen vrijdag bellen met Loket Afsluitdijk en doorgeven wat de planning was, deze keer viel de vragenlijst mee, deze persoon geeft mijn “verzoek” dan weer door aan garage Den Das en Post op Den Oever, die bellen of mailen mij dan weer dat het kan en zo was ik dan in de gelukkige situatie dat ik vandaag rondje om kon over de Afsluitdijk  en de dijk van Lelystad naar Enkhuizen. Het weer was prachtig alleen stond er een stevige wind langs het water. Aangekomen bij de garage was de eerste, “Koffie Pé” en zo begint het avontuur na de eerste 15 km te hebben gefietst, na de koffie zetten we samen de fiets in de auto en gaan we van start.

Door het Robbenoordbos was het nog windstil maar op de vlakte blaast ie pittig. Aan de andere kant bij het “Waddencentrum” gaat de Quest er weer uit en vertrekt Rob weer richting Noord-Holland en ik begin aan de rit richting Oudemirdum.


Na enkele honderden meters stop ik even om te kijken of dit wel echt waar is, ik dacht dat het hier dieper was maar de zwanen staan in grote getalen bijna op het droge, een zandbank waarschijnlijk. Bij Bianca is er meteen koffie met koek en ook Fleur, die haar moeder hielp met ramenlappen van het zomerhuis wat net weer ruim was van een gezin met 2 kinderen, dus extra poetswerk was van de partij.

Al omgekleed in fietstenue want die gaat straks ook proberen of ze het nog kan na ruim een half jaar niet meer op de racefiets te hebben gezeten na een avontuur in Australië en op Balie. Ze gaat niet met opa mee dat gaat te hard begreep ik en ook liefst eerst tegen wind en dat stukje van Oudemirdum naar Lemmer is nou net weer voor de wind.

Bij Lemmer even het Wouda-gemaal op de foto en weer verder.



Ook in de Noord Oostpolder staan heel wat tulpen in bloei en zo kom ik na een aantal kilometers in de NOP en door Emmeloord waarna de Ketelbrug aan de beurt is, even doorzetten en ik ben weer bij de Ketelbrug. Het is en blijft een leuk rondje ik ben net de brug/sluis over als het licht begint te knipperen en alle verkeer stoppen moet.

Op de dijk zie ik een ligfiets aankomen die richting Lelystad gaat, natuurlijk even stoppen en kennismaken met Gert Hoff die naar Dronten moet. Hij had een op en neertje gemaakt naar Medemblik en reed in een “Snoek” de snelste fiets op dit moment en vertelde dat hij mij niet kende maar wel mijn blog las en toen hij de Gekko op de fiets zag wist hij het zeker. Nog even doorrijden en ik kom weer in de Wieringermeer en thuis gekomen zie ik dat ik in totaal 204 km ben verplaatst waarvan 24 km met de bus over de Afsluitdijk tot aan het Waddencentrum dat ongeveer 5 km vanaf Friesland staat en waar de stop en laad en losplaats is voor wandelaars en fietsers.



De laatste waarneming is het mest injecteren in de grond met moderne apparatuur. En dit alles was goed voor 180 km fietsen plus 24 km met “speciaal” vervoer wat volgens de laatste geruchten nog tot en met 2030 zal duren hoewel de chauffeur z’n bedenkingen had. Eerst 1 april 2019 tot 2022, toen werd het 2025 later hoorde ik 2028 en nu is het nog erger, 2030.

Geen opmerkingen: