19 oktober 2010

"Bagger op de baan"
Alles telt door, de klok en ook de kalender, vandaag is mijn oudste zus jarig en ben ik even met de Quest naar Wervershoof gereden. Het is deze maand wel weer hevig met verjaardagen, nog één en dan staat de teller op 8 maar ja dat heb je met zo’n grote familie nou eenmaal, broers, zussen, zwagers en schoonzussen, kinderen, en kleinkinderen en dan ook nog de familie van Tiny in soort gelijke volgorde, ja dan is er wel eens een feestje. Het weer gaf vanmorgen niet direct aanleiding om met de fiets te gaan maar toen de zon zich toch nog even liet zien was alle bezwaar meteen weer weggevaagd. Omkleden en op pad, uit voorzorg ging ik maar niet over de Oudelanderweg omdat ze daar tegenover de vuilnisbelt aan het graven zijn en de weg niet zo schoon meer is. Dan maar langs Agriport en dan linksaf naar Medemblik, helaas ook hier “bagger op de baan”, bij het gascompressor station wordt ook gesloopt, gegraven en gebouwd dus voorzichtig verder glijden i.p.v. fietsen, daarnaast zijn er ook nog een aantal tuinders uit Opperdoes druk bezig kool van het land te halen en met besmeurde wielen de oogst naar huis te brengen. Nadat ik weer was opgestapt in Wervershoof werd de weg door de nieuwbouw geblokkeerd door een kraan die bezig was met het plaatsen van een dakkapel achterop een woning. Even stoppen en toen zag ik dat er via het trottoir nog een klein gaatje open was waar ik net door kon. Eenmaal in Onderdijk begon de lucht snel donkerder te worden en kwamen de eerste grote druppels naar beneden, stoppen en de deksel erop en weer verder. Langs kasteel Radboud waar het alweer droog was en toen met wat omwegen via Opperdoes naar de oversteek bij de grasdrogerij en op naar huis in een stortbui die inmiddels flink van zich liet horen, het “gonsde” een moment van het water en dat heeft mij doen inzien dat het ritje van vandaag weer ver genoeg is geweest, hoewel je met de kap erop alleen maar wat druppels op je helm krijgt en verder gewoon lekker warm en droog in de Quest kan zitten.

5 opmerkingen:

Gerard, je zoon zei

Beste Pé.

De vermoedelijke update van blogger.com doet wonderen. De site, je blog ziet er gelikt uit.

Mooi. Nu de andere quest-rijders nog over.

G.

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Je blog ziet er heel fraai uit. Maar de uitnodiging aan alle andere Quest-rijders is niet helemaal terecht. Ik heb al even 'mijn' nieuwe gezicht op mijn blog.
Groeten,
Wim

Pé Koomen zei

Wim je hebt gelijk, zoon lief kwam net thuis van zijn werk en ik had gemeld dat ik wat had geknutseld maar ik ben het met je eens het ziet er goed uit net als de jouwe.

gr.Pé

Gerard zei

@Pé Koomen en @Wim Schermer

Wil zeker geen discussie starten op de blog van mijn vader .... maar 'mis' Wim op Twitter.

Even je naam door Twitter heen gehaald en in Deventer hebben ze het over je :-)
Wanneer ga je over? #durftevragen


Reactie van mij zit 'vol' Twitter-gebruiken maar probeer je 1e volger te zijn.

Gerard

Wim Schermer zei

Beste Gerard en Pé,
Ik laat Twitter bewust links liggen, net als Facebook, Hyves en andere 'sociale netwerken'. Na een voor mij vervelend incident op een ligfiets forum heb ik me daar teruggetrokken. Ik probeer vooral mijn blog als bron van informatie optimaal te maken. Dat kost al veel tijd, die ik niet kan en wil besteden aan 'waar ben jij' gedoe.
Groeten,
Wim