03 november 2010

Kleinste rondje ooit.

Dinsdag 3 november 1963, ik werd voor de eerste keer vader, wat heeft dat met fietsen te maken, eigenlijk helemaal niets maar het is vandaag wel 47 jaar geleden dus ga ik vandaag op verjaarsvisite en kan zodoende niet te ver van huis gaan. Het weer is wel erg aanlokkelijk om weer een flink eind weg te trappen maar een klein rondje kan nog wel even. Ik ben al verschillende keren het bord gepasseerd waarop aangegeven staat dat de weg naar Wieringerwerf afgesloten is omdat de brug aan vervanging of reparatie toe is, het lijkt me wel wat om eens in die richting te gaan en bekijken wat er zoal gaande is. Via Wieringerwerf naar de Schagerweg gereden en daar het bord van de afzetting genegeerd wat toevallig is geplaatst ter hoogte van de boerderij waar vroeger een Zweedse noodwoning stond waar mijn zoon toen geboren is. Na 1 km kom ik bij de werkelijke afzetting en zag me genoodzaakt om meteen maar weer om te keren, alles is onbegaanbaar zowel het fietspad als de weg. Misschien via de Dolfijnweg naar de andere kant van deze verkeershindernis. Het begin van deze weg was schoon maar na hooguit een kilometer was het weer “top” m.b.t. onbegaanbare wegen, wat een bende. Vervolgens via de Praamweg, die wel schoon was, weer naar de Schagerweg om vanaf deze kant de zaak te bekijken, ook dit viel niet mee dus gewoon naar huis gaan en me er bij neerleggen dat er voorlopig nog geen kans is op doorgang. Als je dan door/langs Middenmeer fiets en je bekijkt vanaf de buitenkant het zicht op het kanaal richting Kolhorn dan ben je gelijk alle prutwegen weer vergeten.

5 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Wat een toestand op de wegen daar in de Wieringermeer ! Je zou haast je koffer pakken en bij Tiny intrekken tot het voorjaar. Groeten Kees. O, ja ik heb nu een bijzettafeltje van kunststof.

Anoniem zei

De dolfijnweg bij slootdorp?
In een grijs verleden daar stage gelopen bij een akkerbouwer.
Hendrik Jan (Quest 33)

Anoniem zei

was vroeger toch niet zo een bende.....kwam er tussen 72 en 98 toch echt heel vaak..op praamweg na-rooien en melk halen..was bij die brug toendertijd ook die motorrijder verongelukt? groet Martin (quest 426)

Pé Koomen zei

hallo Kees,Hendrik Jan en Martin,

Het is inderdaad nog al uitzonderlijk maar er zijn ook schone wegen genoeg maar net vandaag ging ik via deze wegen en kreeg daar meteen een flinke opdonder in mijn vertrouwen in de heerlijke polder. Het meest positieve bericht van vandaag is dat de "stekker" uit het Wieringerrandmeer is getrokken, de vlag kan uit.

gr.Pé

Martin de Haan zei

Dag Pe,

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je oudste zoon.
Vind het erg leuk om je verhaaltjes te lezen.

Wat grappig om er via jouw blog achter te komen dat Q426 ook een Martin als eigenaar heeft.

Met vriendelijke groet,

Martin de Haan (Q425)