06 december 2010

Ergens heen en nergens komen

Het weer van vandaag maakt alles weer goed wat we afgelopen weekend hebben moeten inleveren, tenminste dat dacht ik tot ik ongeveer 10 km van huis was. Eerst mezelf een beetje “aftastend” zal ik wel of zal ik niet, een beetje in de weer met geregeld naar een zakdoek grijpen, nou dan weet je het wel. Maar ik ben toch zo verstandig geweest om me om te kleden en de fiets naar buiten te rijden, volop zon en geen wind en dat bij 0,8 C , het wordt vanzelf wel warmer. Inderdaad van de kou had ik totaal geen last en ik keek er van op dat ik zo maar ruim boven de 40 km reed terwijl er eigenlijk geen inspanning voor werd gedaan. Even stoppen voor een foto tegen de zon in langs de Flevoweg, prachtig de zon achter de bomen met links op de achtergrond de Westermiddenmeerweg. Verder door het Agriport gebied en uiteraard controleren of er al “stroom” op de stoplichten staat, nog niet dus, maar wat me wel erg opviel en waardoor ik de koers een beetje heb gewijzigd was de enorme dichte mist aan de rand van de polder en bovendien een wolkendek wat straks waarschijnlijk helemaal de “zaak” zou verduisteren. Dus vanaf de toekomstige stoplichten linksaf richting Medemblik, misschien is het daar straks beter langs het IJsselmeer. Helaas het werd er niet beter op en na een rondje door Medemblik langs de dijk had ik het bekeken en leek het me veiliger om weer richting polder te gaan. De wegen waar redelijk verkeer heeft gereden zijn ook voor de Quest goed berijdbaar en terug via de Cultuurweg bleek dat daar inderdaad weinig verkeer langs komt, de weg was hier en daar zelfs een beetje link vanwege de sneeuwranden en toen ik even wat extra druk op de pedalen zette kwam ik er achter dat, waar geen sneeuw lag, het wegdek spiegelglad was, voorzichtig dus. In Middenmeer, aan het einde van de straat waar ik woon, stond tot voor een goed jaar terug de Titus Brandsma lagere school op nog geen 100 meter van huis, waar onze kinderen het eerste onderwijs hebben genoten en waar nu een aanvang is gemaakt met het bouwrijp maken en mijn eerste indruk is dat er van de T-splitsing straks een kruising wordt gemaakt. We zullen zien hoe het wordt de tijd zal het leren. En zo ging ik ergens heen en kwam nergens.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

heel vaak gevoetbald op het schoolplein van de TBschool: mocht niet....kwam Miedema (?) om ons weg te sturen of anders was er de tuinman/conciërge...(Aalders?)
was jammer want de fietsenstalling was een mooi doel.

groeten

Martin (Q426)

Pé Koomen zei

Hallo Martin,

Conciërge Aalders, goed dat hij dat niet meer kan horen, het was HET schoolhoofd in de Wieringermeer, eerst de Openbare school en later hier op de Titus Brandsma school. Maar komen t.z.t. vrijstaande woningen en daarom worden er nu eerst wat leidingen en rioolbuizen in de grond gestopt.

gr.Pé

Anoniem zei

oeps.......
komt omdat hij altijd in de (groenten)tuin van de school bezig was.
maar ik schaam me.....diep

groet

M (Q426)