02 december 2010

"OpenFietsMap"


Weer een dag niet naar buiten kunnen om een rondje of ronde te fietsen en weer ga je dan wat zoeken, ik wel in elk geval. Ik zag ergens in één of ander stuk op internet staan dat er voor de Garmin GPS een kaart gratis was te downloaden en wel de “OpenFietsMap(Benelux) Omdat ik al diverse kaarten heb, zowel topo als de “normale”kaart heb ik nog wel even getwijfeld maar omdat de sneeuw maar bleef vallen en de kans om “uit te vliegen” steeds kleiner werd, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb deze kaart binnengehaald en geïnstalleerd in Mapsource waar de andere kaarten ook “in zitten”. Het ziet er allemaal heel leuk uit, alleen bij nadere inspectie ontdek je dat de nieuwste wegen in het Agriport gebied maar heel summier of helemaal niet zijn opgenomen. Maar goed, dat is op bekend terrein, hoe is dit elders in den lande ? Bij een volgende “proef” waarbij ik een heel simpele route had uitgezet van de ene plaats naar de andere bleek de “OpenFietsMap” er toch heel anders over te denken en stuurde mij met nogal wat omwegen naar de aangegeven bestemming. Wel staan er, als je de muis over de kaart beweegt, heel veel aanwijzingen dat je op de route zit van “knooppunt nr.. naar knooppunt nr…. Misschien een aanrader voor een ritje met de gewone fiets ver van huis op een dag in het weekend maar als Questrijder lijkt het mij niet direct een aanrader.

2 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Open Fietsmap en veel andere planners kunnen niet in de schaduw staan van de planner van de Fietsersbond.
Groeten,
Wim

Dikkeligger zei

Hej, je moet de routeplanner zo instellen dat ie tolwegen niet vermijd. in dit geval zijn tolwegen alles behalve fietsknooppunten.
Ik vind openstreetmap kei fijn werken. je kunt overigens zelf de straten mappen die er nog niet instaan :) ik kom er vrij gemakkelijk het land mee door.

Grt, Raymond