25 april 2012

Even naar Oostzaan


En weer komt de zomer dichterbij, elke dag een ietsje meer warmte een week zo doorgaan en we zweten weer als nooit te voren. Vandaag was het eigenlijk al een beetje zo, ik was vanmorgen richting Oostzaan gereden en toen ik daar aankwam was het meeste wat ik aan kleding om het lijf had rijp voor een was en zeker voor een droogbeurt, drijfnat. Dus wat dat betreft is het warmere weer niet nodig, maar ik zou het wel prettig vinden. Tiny had vandaag weer haar oppasdag en omdat de jeugd nog vakantie heeft liepen de mannen af en toe met vriendjes om de deur, geen probleem ze zijn ook vaak genoeg de “hort” op. De afstand was heen 53,8 km via Purmerend en Purmerland en terug via een andere route net 66 km, samen een retourtje van 119 km . Bij Purmerend is het wat uitkijken bij de omleiding i.v.m. de aanleg van een nieuwe fiets/voetgangersbrug over het Noordhollandskanaal en toevallig toen ik langs kwam was er nogal wat belangstelling omdat er een aantal kranen bezig was de brug te plaatsen. Nadat ik vertrokken was uit Oostzaan leek de lucht het ene moment slecht en het andere moment leek het wel weer mee te vallen dus een stukje extra is niet erg. Op de Engewormer, een weg dichtbij de Zaanse-Schans, zag ik een witte Quest aankomen rijden, afremmen en even kletsen maar voor ik stil stond was het al “Hi Pé” verbaasd was ik zeker, ik verwacht op de eerste plaats geen Questrijder in deze omgeving (waarom weet ik ook niet) en als je dan ook nog min of meer bekend ( of berucht)  bent dan is het des te verwonderlijker. Het was Martin Merkelbach, we hadden elkaar al een keer ontmoet tijdens een Texeltoer van een paar jaar terug en omdat hij redelijk bekend is/was in de regio Middenmeer dan is er stof genoeg om over te praten. Na deze korte “pitstop” ben ik weer door gegaan naar Wijdewormer waar wel erg veel koeien op een hectare lopen en zo naar Neck en op huis af waar ik met een dikke wind in de rug vrij snel aan kwam. Het plan was geweest om naar Oudemirdum te gaan om even bij Fleur en haar dieren te kijken, ze is helemaal gek van allerlei viervoeters, groot en klein dit mag wel blijken uit bijgevoegde foto’s. Maar de weer vooruitzichten weerhielden mij van de 160 km de dijk over. Een volgende keer maar weer even retourtje Friesland.

3 opmerkingen:

Gerrit zei

Pe , Vlak bij de Enge Wormer woont ook ene Hans H met een Quest , ik met m,n Mango woon vlakbij in zaandam en Marcel B woont iets voorbij de Enge Wormer dus alle kans op een velo in deze regio , binnenkort komt daar ook nog een Strada bij van Wilco,
genoeg info ?

Anoniem zei

Via my notice, shopping for electronic products online may be easily expensive,
nonetheless there are some how-to's that you can use to acquire the best things. There are constantly ways to locate discount offers that could help make one to possess the best electronic devices products at the lowest prices. Thanks for your blog post.

my web page :: www.lambsbook.us

Anoniem zei

Thanks a bunch for sharing this with all of us you
actually know what you're talking about! Bookmarked. Kindly also visit my web site =). We could have a link exchange arrangement between us!

Here is my web site - facebook for sex