26 juli 2012

Hoe klein is klein


Het was vandaag geweldig weer hoewel het vanmorgen eerst nog helemaal bewolkt was klaarde het al snel op en werd het weer een super fietsdag. Eerst moest ik met de auto naar de garage voor een diagnose m.b.t een vreemd geluidje bij de motor. Na inspectie van één en ander bleek het om een lager te gaan in een steunwiel, volgende week onder het mes en vervangen. Even bij Tiny langs om een bakkie en vervolgens naar huis om te proberen nog een klein rondje te “Questen”. Mijn voornemen was echt een klein rondje, even bij broer Ben langs en dat is het dan wel zo’n beetje maar die was niet thuis en dan wordt zo’n heen en weertje weer een volle ronde. Vanaf Wervershoof over de dijk naar Enkhuizen, bovenop de dijk heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer waar het vandaag bijzonder druk was met de boten en bootjes, één viel er nogal erg op en daar heb ik dan ook een foto van gemaakt, een boot met zoveel zeilen is voor mij nieuw, voor de kenners zal dit wel heel gewoon zijn maar hij viel wel op. In Enkhuizen toch maar weer even een pitstop ingelast om te genieten van dat heerlijke soft-ijs bij de locatie tegenover het station. Bij Broekerhaven de dijk weer op en net als een paar weken geleden met Kees kon ik ook nu niet verder bij Wijdenes, er wordt nog volop gewerkt met kranen en shovels maar volgens de laatste officiële berichten gaat de dijk 12 september 2012 open voor verkeer. Na wat omwegen en wat geslinger door een aantal dorpen kwam ik in de Wieringermeer. Het viel me zomaar op, als er iemand vanaf de overkant de weg oversteekt naar het fietspad en ik zou daar net langs komen dan ben ik gegarandeerd de klos, de bermen ontnemen iedereen het zicht, maar als er iets fout zou gaan weten de wegbeheerders altijd wel een argument waardoor het neerkomt op “eigen schuld” maar gelukkig ging alles weer goed en kwam ik zonder botsing aan bij Middenmeer waar in de bocht na de oversteek van de Prof. Ter Veenweg mij een gele Quest tegemoet kwam, stoppen en kletsen. Het is Richard Loos uit Wadway die i.v.m. zijn studie af en toe naar Leeuwarden moet en met de bus ben je ook ruim 2 uur onderweg dus fietsen is een goed en gezond alternatief . Eenmaal thuis bleek het geplande kleine rondje toch nog weer 96 km te zijn geworden, en lekker als het ging, echt super zo’n Quest.

Aanvullende informatie, zojuist een reactie van Kees Schouten die van alles op de hoogte is, hij werkt bij "Waterschap Westfriesland" zijn bericht is alsvolgt :
Het is de bedoeling om de dijk op 22 (dus niet 12) september open te stellen, maar vorige week is bij Wijdenes een stuk dijk verzakt, dus misschien wordt het later?

Kees (mango34)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

het is de bedoeling om de dijk op 22 (dus niet 12) september open te stellen, maar vorige week is bij Wijdenes een stuk dijk verzakt, dus misschien wordt het later?

Kees (mango34)

Bram Smit zei

.....Goed gezien Pe', die driemaster is heel apart getuigd. De grootzeilen zijn vervangen door omgedraaide fokken.
Ik kan het niet mooi vinden, is er wellicht een zeiler die er meer over weet te vertellen ?