17 december 2012

De omgeving is extreem "mooi"


Ik was van plan om vandaag een stukje rond te karren maar helaas het weer laat niet toe wat ik in mijn hoofd had ten uitvoer te brengen. Wel ben ik een beetje in de weer in huis, om huis valt niet mee, te koud en te nat zullen we maar stellen. Maar nou zat ik een tijdje te lezen op “internet” en kwam bijna vanzelfsprekend op “de” of is ‘t “het” blog van, Adri Manhave van de “Bobslee Strada” http://a3manh.blogspot.nl/. Die woont toch wel in een schitterende omgeving, misschien om deze tijd wat extra koud, maar de natuur maakt veel goed. Eén van zijn foto’s die hij geplaatst had heb ik zonder zijn goedkeuring gebruikt om er wat “meer” van te maken maar ik neem aan dat hij hier geen problemen mee heeft. Op zijn blog staat deze foto in een  bijna nachtelijke omgeving maar zo kun je bedenken dat het echt mooi is bij hem in de buurt en daar langs rondrijden in een velomobiel is een uitdaging.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hallo Pé,

Leuke verrassing op je blog!
Deze was zoals ik al schreef iets verder van de weg, net op een afslag. Ina zag het meteen, en toen we terug kwamen van een ritje naar Odda, met de auto deze keer, moesten hier natuurlijk ook een paar foto's gemaakt worden. Wij hebben geen enkel bezwaar tegen het gebruik van de foto's, ze liggen toch al openbaar op het "net". Waarschijnlijk gebruikte je een fotoprogramma om de foto wat te laten oplichten?
De foto zelf is gemaakt om circa 13.32 h 's middags, het is zo donker omdat dit aan de schaduwzijde van het fjord ligt, ondanks dat het toch een zonnige dag was. Alleen in deze tijd van het jaar komt de zon enkel tussen circa 11.30h en 14.30h even over het fjord kijken. In Kinsarvik zelf, dat een bergrugje van 900 m naast zich heeft aan de zuidzijde, zien we de laatste zon ongeveer 6 weken voor kerst, en dan komt er weer zon 6 weken na kerst. Eerst 5 minuten per dag, daarna steeds iets langer. Ina werkt in het dorp zelf, en wil daarom op zonnige dagen wel even een uitje om even ergens in de zon te lopen.

Groeten, Adri.