29 januari 2013

Blauwe Mango met racekap


Soms heb ik een rondje gemaakt en als ik dan thuis kom sta ik soms versteld van de afstand die is afgelegd, vandaag is het net andersom, ik dacht dat ik een flinke ronde had gereden maar nu ik binnen ben zie ik dat het maar 55 km is geweest terwijl het gevoel “zegt” dat het een veel grotere ronde was, niet dus. Omdat de berichten regen hebben voorspeld leek het mij verstandig om maar tijdig een ritje te maken want straks gaat het regenen. De start was niet helemaal vlotjes, bij het naar buiten rijden vond ik dat het niet soepel liep en dat betekent dan dat er een band leeg is, inderdaad rechts voor moest “onder het mes”. Even klussen en dan toch van start richting Alkmaarseweg en dan zie ik wel waar en hoe mijn ritje gaat. Na verloop van tijd kwam ik bij het Verlaat, de aanloop naar de grote “verkeersader” van N.H. het zal nog wel even duren, maar als het klaar is zal het verkeer veel sneller deze kruising kunnen passeren vanuit Alkmaar richting Middenmeer en vanaf Hoorn naar Schagen vanaf de A.C.de Graafweg. De fietsers gaan straks onder alles door waar nu hard wordt gewerkt aan een tunnel waar veel beton in wordt verwerkt zoals dit plaatje laat zien. Na een paar bochten en oversteken reed ik op de A.C.de Graafweg richting Wognum enz. Toen ik goed en wel de gang er weer in had kwam mij een blauwe Mango tegemoet, stoppen en horen wie er achter de racekap verborgen zit, Piet Kunis uit Hoorn. En als je dan even met elkaar “zit” te kletsen blijkt dat de wereld weer echt klein is, een goeie kennis en ex-collega van Piet blijkt weer een aangetrouwde neef van mij te zijn, Dirk Steltenpool uit Onderdijk, zo zie je maar niet te veel kletsen want anders zijn we straks echt allemaal broers en zussen. Toen we weer ieder onze eigen route hebben vervolgd was het voor mij een stukje door de Heerhugowaard en zo naar Middenmeer waar de 55 km de ronde compleet hebben gemaakt.

 

Omdat de rechter veerpoot/schokbreker wat begint te piepen zal ik die straks even demonteren en opnieuw invetten opdat alles weer stil zal worden.9 opmerkingen:

De Bobslee zei

Hallo Pé,

Dat zou mij ook wel eens leuk lijken om een andere VM tegen te komen, ik zie het nog niet gebeuren hier in de buurt!

Groeten, Adri.

Marcel Tisseur Q817 zei

Dag Pe,
er zit wel een hele mooie gestroomlijnde spiegel op die Mango!!
Is het te achterhalen waar deze spiegel vandaan komt of hoe deze is te verkrijgen.

Groet,
Marcel Q521

Pé Koomen zei

Hoi Marcel,
Als Piet deze reactie leest zal hij mogelijk reageren, ik weet het niet.
Gr.Pé

marcel beekmans zei

ik ben deze mango in Purmerend tegen gekomen geloof ik... dacht even dat Gerrit het was uit zaandam..... maar hij heeft een andere kleur kap

Gerrit zei

Leuk om te lezen dat er nog een blauwe mango met kap is .
marcel , de gestroomlijnde kapjes kun je bij velomobiel.nl cestellen , gewoon in dronten dus ,staan ook op hun site.

http://www.velomobiel.nl/onderdelen/

Gerrit zei

Die kapjes van velomobiel.nl zien er echt anders uit , sorry , ik kijk nu pas naar de foto , ja echt mooi , die wil ik ook wel.

Anoniem zei

De gestroomlijnde spiegel zat al op de Mango toen ik hem kocht, maar ik weet dat het een éénmalig werkstuk is van een stagiair in 2002, bij Velomobiel.
volgens mij is er ook geen mal meer van, maar dat is misschien een vraag waard. Anders is de enige manier; deze spiegel als plug gebruiken.
groet. Piet Kunis

Pé Koomen zei

Hallo Marcel Tisseur, met de reactie van Piet Kunis is je vraag volledig beantwoord denk ik.

Gr.Pé

Marcel Tisseur Q817 zei

Inderdaad Pe mijn vraag is beantwoord, jammer dus dat het een éénmalig project was. Zal eens aan Ymte vragen of de mal nog op zolder ligt.
Maar goed het fietsplezier zal er niet minder om zijn.