14 februari 2013

"Ik ben toch niet gek"


En toen dacht ik, “Ik ben toch niet gek” vandaag moet ik even voor een boodschap naar Hoogwoud slechts een kilometer of 12 van huis. Ik noem dat vaak een retourtje “Kippen-Dam” omdat ik op dat adres een haast onbeperkte keuze heb uit allerlei poeliers artikelen en als je daar liefhebber van bent is af en toe een bezoekje voldoende om een bevredigend resultaat op te leveren. Eerst werd ik nog even ontboden bij de buren met wat medische apparatuur, alsof ik dokter ben, alles viel gelukkig mee. Maar toen ik buiten kwam voelde het  “goor” koud, regen of waterkoud ik weet het niet maar mijn laatste hoop om met de fiets naar “Kippen-Dam” te gaan was gelijk geminimaliseerd. Toen het even later ook nog heel licht begon te sneeuwen was ik er helemaal klaar mee, “Ik ben toch niet gek” zonder daarbij aan een elektronicagigant te denken. De wegen worden slechter en slechter en ik denk dan aan de mensen die vanavond van hun werk naar huis moeten, sterkte mannen en vrouwen voor de rit van vanavond.

4 opmerkingen:

Wim Schermer zei

Dag Pé,
Het ijzelt hier enorm. Alle ramen op de windkant zijn volledig ondoorzichtig door het ijs. De straatstenen zijn spiegelglad en het parool is dus binnen blijven.
Groeten,
Wim

Pé Koomen zei

Hoi Wim,
Geduld is een schone zaak maar er op wachten vraagt veel meer inspanning, 't komt allemaal goed maar halverwege volgende week is het nog steeds winters volgens de berichten.
Gr.Pé

Gerrit zei

Onderweg naar het werk door de ijzelbui heb ik wel 3 maal moeten stoppen om m,n vizier ijzelvrij te maken.
Voor de rest gewoon rustig aan.

Willem zei

Was vanmiddag niet vooruit te branden, overal sneeuwkorsten en zo glad als spek....beetje gevaarlijk; als het niet opknapt morgen de Volvo maar weer van stal.