03 april 2018

Mogelijk een nieuw dorp .......Opdam

Rondje van 72 km


Melkbussen klompjes en de treem

De Ovonde gaat bijna open

Het is weer een dag met uitersten, vanmorgen meende ik dat er niet gefietst zou worden gezien de weerberichten van gisteren maar nadat ik eerst een klusje bij huis had geklaard leek het me wel mooi genoeg om te gaan. Beginnen met koffie en dan is het zover, eerst  richting Obdam via de Langereis waar de melkbussen nog steeds een leuk object vormen langs deze weg. Aan het einde kom ik bij de A.C.de Graafweg (N241) de opening zal komend weekend zijn en dan is alles nieuw, ook de verkeersborden dat is begrijpelijk maar dan valt mijn oog op de nieuwe borden voor fietsers.
Fout1

Fout 2

Fout 3
Zouden we er een nieuw dorp bij hebben, Obdam weet ik al jaren te vinden maar Opdam is helemaal nieuw, ’t kost toch al genoeg dus dit even aanpassen op kosten van de gemeenschap is ook zo gepiept. Aan de Obdammerdijk in Obdam zijn zwager Tom en zus Gerda niet thuis dus ga ik meteen weer verder en maak een “vrije” ronde.
Lammetjes spelen onder de bomen

Wachten voor aanstormend geweld

Blij en gelukkig kunnen ze weer verder

Ik moet wel even stoppen voor de aanstormende trein in Scharwoude om even verder vlak bij
De Hulk even een helpende hand te bieden aan een jongedame die met een minder mobiele meneer een stukje op de driewieler rond gaat en de pech had dat haar sjaal in het wiel terecht was gekomen, een paar keer rond steken en ze is weer gelukkig om verder te kunnen met het kledingstuk op de juiste plaats.
Afgesloten voor molensloop

De eerste is aan de beurt
Als ik via mijn vaste route naar de polder wil fietsen is dat helaas al niet meer mogelijk, de sloop van de 6 windmolens is begonnen dus voorlopig via een andere route wat ook wel weer te doen is. En wanneer ik thuis ben staat de teller voor deze wonderlijke dag op 72 km en het totaal van deze Quest is nu 115.600 km.
2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Zeer attent Pé. Als je Opdam en ook Obdam opzoekt in Google kom je op het zelfde uit. Mag zeker op twee manieren geschreven worden. Groeten Kees p.s Hattem schrijven ze ook vaak met een u

Kees van Hattem zei

Pé, Loan en Laon in FR zijn de zelfde plaatsen. Groeten Kees.