27 maart 2019

Corrosie dus nieuwe velgen voor de veiligheid.

100 km


Wat is het weer een fantastische dag, vanmorgen vroeg was het zonnetje er al bij en hij is de hele dag gebleven hier in de kop van Noord-Holland. Dus ideaal om een rondje weg te trappen en dat heb ik dan ook gedaan. Gewoon zomaar de ruimte opzoeken en rustig rond kijken, nergens “opsteken” gewoon lekker doorrijden.
Sint Pancras op de achtergrond

Alkmaar/Sint Pancras
Eerst in zuidelijk richting en bij Oosthuizen afslaan en in één ruk door naar Alkmaar via Sint Pancras om even een foto te maken van die luxe flat, het is Alkmaar hoewel Sint Pancras er tegenaan hangt, en dan is het nog echt “dorps”.
Geestmerambacht

Geestmerambacht
Dan een rondje via het “Geestmerambacht”, een prachtig natuurgebied bij Broek op Langedijk, het gaat allemaal lekker dus nog maar wat verder om via Schoorldam naar Warmenhuizen te rijden om later door Waarland koers te zetten naar Middenmeer waar ik na precies 100 km weer met beide benen op de grond kwam te staan.
Bloei die is geforceerd

Aan de bloemen is te zien
dat ze onder plastic zijn gegroeid

Iets heel anders maar wel van belang, ik heb afgelopen weken een paar keer een lekke band gehad en bij nader inzien waren het hele kleine lekjes aan de “binnenkant” van de band, gisteren was het weer zo en dan ga ik pas verder kijken, velglint vervangen en klaar is “kees”.
Corrosie en losse spaken
Corrosie en losse spaken

Maar zo gaat dat niet in dit geval, tijdelijk is het wel opgelost maar in de loop van volgende week ga ik naar Velomobiel om een stel nieuwe velgen. Door corrosie van het aluminium komen de spaken los te zitten en om niet op een ongelegen moment door de wielen te zakken lijkt het mij verstandiger om dit gelijk aan te pakken.

Geen opmerkingen: