21 maart 2019

Het einde is nabij,..... tot zaterdag vanuit "Hippo"


Eén van de laatste verkenningsritjes naar de kop van de Afsluitdijk, aan het eind van deze maand schijnt het fietspad langs de Afsluitdijk definitief dicht te gaan en omdat dan ook de dijk van Enkhuizen naar Lelystad nog tot 1 juli voor fietsers dicht is het voor mij niet meer mogelijk om naar de kleinkinderen en mijn dochter en schoonzoon te gaan in Oudemirdum. Ik moet niet zielig doen want ik ben niet de enige gedupeerde maar het is wel heel duidelijk dat de fietser als verkeersdeelnemer tot een categorie behoort die bij de politiek totaal onbekend is, zeg maar een soort 2e of 3e rangs soort mensen. En maar praten over snelfietspaden en milieu planners, dit is echt de omgekeerde wereld. Was de dijk van Enkhuizen naar Lelystad nog 2 maanden open tijdens de vakantieperiode, de halsstarrige houding van mensen die het voor het zeggen hebben zullen wel niet door de knieën gaan. Zaterdag 30 maart zullen er een hele groep ligfietsers en velomobielen vanuit Hippolytushoef bij Cees Roozendaal de start meemaken voor een (voorlopig)  laatste retourtje over de dijk inclusief een verkenning over Wieringen, kan best een massaal gebeuren worden hoop ik. Het eerste stukje van de dijk is gisteren geasfalteerd en vandaag kon ik de eerste meters maken over dit stuk nieuw asfalt waar de steenzetters nog even bezig zijn. Er wordt aan alle kanten hard gewerkt om bij den Oever de zaak aan te passen om het voor fietsers weer aantrekkelijk te maken daar ligt het niet aan, maar verder op de dijk hoe gaat dat in de komende weken, maanden en jaren. Na 42 km was ik weer thuis en hoop a.s. maandag nog één keer retour te kunnen naar Oudemirdum. 

3 opmerkingen:

Piet Kunis zei

"Het einde is na bij" ?? Pé dat klinkt te dramatisch. Dat mag je alleen gebruiken als het om jezelf gaat. Tot zaterdag

Theo Mol zei

Een (schrale) troost, er gaat een bus rijden om fietsen en fietsers heen en weer te vervoeren. Dat staat op deafsluitdijk.nl . Voor velomobielen is zo te zien geen plaats, dus dat is niet zo goed geregeld als op de houtribdijk.
Dan maar met de open ligger de afsluitdijk over, het is niet anders.

Roef Veerman zei

2 dagen van te voren melden. Dat is het antwoord dat Erik op het forum ligfietsers.nl kreeg . Dan zorgen ze dat er een busje komt voor je velomobiel om naar de overkant te gaan .