26 mei 2020

Een oude "poepdoos" onderweg



Voor mezelf had ik bedacht dat het vandaag met een kort ritje wel voldoende zou zijn, maar ja, de wil is goed maar het vlees is zwak en zo werd het toch nog weer de moeite. Even heen en terug naar de “Zuidoost” leek me wel passen in dit weer type. Min of meer warm en zonnig, iets wat we allemaal wel willen en dan liefst alle dagen. Ik werd vanmorgen al vroeg echt wakker van een siréne, eerst de brandweer en even later een ambulance, dat is vast flink raak geweest omdat ik een paar minuten later nog meer van dat soort voertuigen hoorde wegsnellen. Later hoorde ik dat bij de kruising van het Wagenpad met de Medemblikkerweg een botsing had plaats gevonden waarbij een personenauto een busje volop had geraakt waar 7 buitenlandse werknemers in zaten , achteraf 6 of 7 gewonden en 2 dodelijke slachtoffers, het blijft uitkijken langs de weg waar je ook gaat. Ik ga de andere kant op  naar de Alkmaarseweg.
Aan het eind van de Alkmaarseweg zijn ze bezig het land te bewerken en meteen koolplanten zetten, het gaat geweldig met een aantal rijen in één keer, ontsmetten en iemand er achter lopen om de vergeten gaten op te vullen met de hand. In mijn tijd ging dat heel anders, één voor één achter het schopje en iemand die achter je liep om de planten aan te geven. 
In Avenhorn wordt de kerk onderhanden genomen met een paar man in een hoogwerker en de poten flink in de doorgaande route maar veiligheid voor alles.

Bij Tiny koffie met koek en gezelligheid, allereerst bijpraten over Leo die gisteren voor de zoveelste keer geluk heeft gehad, zijn hart krijgt weer voldoende “doorstroming” en hij kan weer vooruit. Na de lunch neem ik de weg via Purmerend naar Oost en West-Graftdijk waar ik door wegafzetting en omleiding met kunst en vliegwerk weer op de doorgaande route kom.
Laat ik maar een keer via Obdam gaan en kijken of de familie Wester thuis is. Net als ik weer op de weg sta om mijn weg te vervolgen komt Tom aanlopen, de deur was vast maar hij was achter het huis bezig en zo hebben we bij de weg even staan kletsen. 

 Dan langs de Langereis waar het bordje aan de weg duidelijk aangeeft dat hier vrij gebruik kan worden gemaakt van een “ouderwetse poepdoos” die vroeger boven de slootjes stonden bij iedere boerderij in Westfriesland.

Nog steeds is ons land “overbevolkt” met rundvee wat hier wel duidelijk tot uiting komt. En verder zie je heel veel regeninstallaties omdat het gortdroog is. Om dit allemaal te beleven heb ik 106 km af “moeten” leggen wat ik er graag voor over had.


Geen opmerkingen: