20 mei 2020

Weer een keer rondje om, super.206 km


Windstil bij het Robbenoordbos
Het is weer een keer gelukt, minimaal 2 dagen van te voren bellen met loket/Afsluitdijk en speciaal vervoer aanvragen en dan komt alles goed. Bij Garage Den Das-Vos stonden ze weer paraat met de bus om mij met de Quest en al netjes over de dijk te brengen tot aan het Waddencentrum waar ook de bus stond voor wandelaars en “gewone” fietsen. Weinig wind een prettig zonnetje wat wil je nog meer, totaal werd het een afstand van 206 km die de fiets heeft afgelegd, waarvan ik  176km heb gefietst.
Garage Den Das

DE fietsbus voor wandelaars en fietsers

idem
De afstand van de Afsluitdijk 30 km, zat ik gezellig te kletsen met de chauffeur van het garagebedrijf wat het speciale vervoer verzorgd. Heel toevallig stond de speciale “fietsbus” daar ook en de chauffeuse vertelde dat ze ook al een aantal keren zo’n ligfiets had mee gehad als er ruimte was. In Friesland langs de dijk naar Oudemirdum ging weer als vanouds over stukken vernieuwd asfalt, het was weer genieten van start tot finish.
Sybrandies speelpark wordt ontmanteld
Net voor Oudemirdum draaide er een auto met speeltoestellen voor mij de weg op, de ontmanteling van “Sybrandies” speelpark in Rijs stopt ermee het wordt weer opgebouwd bij de “Hege Gerzen”. Bij Bianca was Thimo aanwezig en werd meteen koffie gezet dat nog maar amper klaar was toen Bianca er ook aankwam, waarna we gezellig hebben zitten kletsen. Een paar bakkies gedaan en vervolgens versterkt met een paar bananen weer onderlangs naar Middenmeer. Ik was nog geen kilometer onderweg richting Nyemirdum en Lemmer toen ik aan een enorme “klapper” ben ontsnapt. Ik reed netjes op het fietspad toen er bij het passeren van een uitrit net een jongeman de weg op zou draaien, het scheelde echt geen haar of ik was het haasje geweest in plaats van de “Gekko”. Ik stond stil, net als de auto en de bestuurder verontschuldigde zich dat hij me echt niet had gezien, “Ik lette wel op de auto’s maar niet op het fietspad”. En dat is voor mij vaak aanleiding om voor eigen veiligheid te kiezen door op de weg te gaan rijden, dit was niet voor het eerst.


Het monument voor de op zee achter
gebleven mannen van Urk

Het strand bij Urk

Indrukwekkend met al die namen
Ik nam na Lemmer de dijk om de Noordoostpolder heen langs het IJsselmeer en kwam zodoende door Urk waar een paar foto’s werden geknipt bij het monument van en voor zeevarenden, wat een enorm aantal omgekomen mannen van dit vroegere eiland. Ook hier ging het bijna mis, een mevrouw nam de binnenbocht en omdat we allebei bijna stilstonden ging het ook hier weer zonder kleerscheuren, het blijft uitkijken overal en altijd. “We kunnen gelukkig allebei nog praten” zei ze en glimlachte omdat het goed was gegaan.
Hier niet rechtdoor rijden

Al sinds 1970
 Bij de Ketelbrug ging het allemaal vlot, Johan van Dijk, de zoon van Albert van Dijk (mijn vriend van langs de weg) was er niet de kraanmachinist vertelde dat ze een lang weekend hadden.
Veel bloemen in de berm langs de dijk

Veel bloemen in de berm langs de dijk

Hier stond de teller op 120 km

Veel bloemen in de berm langs de dijk

Veel bloemen in de berm langs de dijk
Langs de dijk naar Enkhuizen bloeien veel bloemen in de berm wat het een feestelijk uiterlijk geeft.
George maakt zijn rondje

Nog 3 km , helaas eerst vervangen
Als ik in Andijk linksom zal gaan zie ik George Krüg aan de kant stoppen dus heel even bijpraten en daarna de laatste etappe naar Middenmeer, helaas 3 km voor ik thuis was voelde ik dat rechtsvoor lek was dus stoppen en vervangen, het was weer een heerlijke ervaring om weer een keer rondom te gaan, 206 km waarvan 176 gefietst.

2 opmerkingen:

Gert Reilink zei

Goed om te lezen.. Heerlijk.

De Bobslee zei

Geweldig Pé!