19 mei 2020

Koffiedrinken in de "Zuidoost"

82 km


De berichten zijn zonder meer goed te noemen voor de komende dagen, vandaag en gisteren hebben we er ook al van geprofiteerd, wat doet dit toch veel met een mens zoals ik. De stemming gaat meteen 300% over de kop, nou ja zo erg maar je begrijpt wel dat ik hiervan geniet. Het eerste wat ik doe is even bellen met Tiny hoe het daar staat, alles is oké en meteen worden er afspraken gemaakt om even naar de “Zuidoost” te fietsen, gewoon even om een bakkie gaan. Vanaf Middenmeer neem ik de Alkmaarseweg en dan ga ik terug wel over de andere kant meer langs de A7. Het gaat allemaal voorspoedig, nergens oponthoud, gewoon “doorkachelen” naar Zuidoostbeemster waar de koffie al is gezet. We zitten gezellig buiten en genieten van de vele bloeiende planten in de grote tuin.
Bloeiende rododendron
Ik maak alleen een foto van de rododendron die na jaren weer flink in bloei gaat, een prachtige struik.
Binnendoor over het fietspad

Een schuwe zilverreiger
Na de lunch is het weer tijd om op te stappen want morgen staat er een grotere rit op het programma, de Afsluitdijk over met speciaal vervoer verzorgd door garage Den Das uit Den Oever. Terug neem ik dan de “onderkant” en ga via de andere dijk, dus Enkhuizen – Lelystad weer naar huis een rondje van minimaal 175 fietskilometers plus 30 km “speciaal vervoer” over de Afsluitdijk met de taxi-bus, en mocht ik ergens om moeten rijden dan wordt het wat langer, we zien wel.
Prima verzorgde bermen in het Agriport gebied
in de Wieringermeer
Het is wel opvallend, en daardoor een stuk veiliger, dat de bermen in het Agriport gebied in de Wieringermeer zo goed worden bijgehouden, het blijft zo allemaal goed overzichtelijk. De teller is voor vandaag gestopt op 82 km ontspanning.

Geen opmerkingen: