02 juli 2020

Er is geen klassering voor fietspaden



Ik zag vanmorgen een foto met een verhaaltje over een rit van vorig jaar op deze dag, het fietspad “controleren” van Enkhuizen naar Lelystad, de dijk was enkele jaren afgesloten voor fietsers. Vorige week maandag kwam er bericht dat de dijk officieel werd overgedragen als zijnde voltooid en een half uur later werd er medegedeeld dat het fietspad van Trintelhaven tot Enkhuizen de komende 4 dagen afgesloten werd voor onderhoud, toen een afvaller en meteen bedacht ik dat ik vandaag dat gedeelte wel zou kunnen bekijken hoe het nu is geworden.








Om mijn eerlijke mening te geven, als er klasseringen zouden bestaan in de vorm van A, B of C fietspaden dan zou deze vernieuwde versie wat mij betreft dichter bij de C dan de A komen, een magere B. De fietspaden waar ik vandaag verder op reed waren allemaal vele malen beter, dit is met een lege portemonnee even afgeraffeld.



Even rondgekeken op de “rustplaats” waar ooit het zendschip van Radio Veronica lag, wat foto’s gemaakt en weer terug richting Enkhuizen om daar linksaf te gaan langs de dijk naar Hoorn. Bij Schellinkhout was men volop aan het surfen, zat wind en de ruimte. Al met al een leuk ritje waarbij ik geen regen heb gehad en wat eindigde na 107 km in Middenmeer.

Geen opmerkingen: