02 september 2020

Zomerse ontmoetingen

129 km


Zo maar een rondje fietsen met onderweg twee vaste punten om uit te voeren, grasmaaien in de Zuidoostbeemster en kijken of er nog aardbeien zijn in het stalletje in de Lekermeer. Het tweede was al snel geregeld er waren nog aardbeien dus even een paar doosjes in de fiets en meenemen naar de “Zuidoost” en achteraf is het daarbij gebleven, ik nam ze mee naar de “Zuidoost” maar heb ze daar niet achter gelaten en thuis had ik dus aardbeien van ruim 100 km,
Heerlijke aardbeien ook na ruim 100 km
want zolang hebben ze me vergezeld en na die afstand zien ze er nog steeds goed uit en is het geen aardbeienjam geworden.
Nicht Emmy met dochter en kleinkinderen

De jongste Quest rijder
Even later op de Slagterlaan in Berkhout komen mij een aantal mensen tegemoet lopen op het fietspad en bij het passeren hoor ik mijn naam, remmen en inderdaad nicht Emmy met haar dochter en kleinkinderen. Dat verwacht je niet, ik wist wel dat haar dochter hier ergens woonde maar dan nog. Kletsen en een paar foto’s maken en dan weer verder.
De Oostdijk

Alles op rolletjes, Paula

Even in de weer
In de bocht bij De Hulk komt mij een Quest tegemoet en dat blijkt Paula te zijn die in de Quest van haar man fietst, een bekende van Wessels Rolluiken, op de fiets staat dus “alles op rolletjes”. Als ik in de “Zuidoost” ben is het de maaimachine starten en een half uurtje heen en weer lopen rondom het huis met na afloop een cappuccino om mezelf te verwennen, Tiny is even naar Oostzaan.
Drukte op het plein bij JPz Coen

Mango in ruste

Ties Braaksma
Als alles weer afgesloten is ga ik weer op huis aan met een “kleine” omweg. Het H,E,M- rondje plak ik er nog aan vast en op de dijk zie ik de volgende dichte ligfiets staan een groene Mango. Als de berijder op kijkt van z’n bankje is zijn reactie spontaan “Hé Pé Koomen ik ken je wel niet maar lees geregeld je blog en ik kan je meteen nog feliciteren met je 80ste “ . Bij navraag vertelde hij dat hij Ties Braaksma was uit, Purmerland, de Purmer, of iets in die omgeving komt, dat is mij niet helemaal duidelijk, hij was langs de dijk tot aan Enkhuizen gereden en nu op de terugweg. “En jij maakt het HEM-rondje” was zijn vraag, inderdaad het is mooi weer. Eenmaal weer thuis geeft de dagteller 129 km aan, echt de moeite met zulk prachtig weer.

2 opmerkingen:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Die Mango is volgens de laatste foto een Carbon Strada..........

Gert Quest 846 zei

Dat klopt! Nr. 58 en mijn naam is Gert.