14 oktober 2020

Toevallig even klussen.

 

80 km

En weer werd het mooi weer, hoewel de wind wel behoorlijk in kracht toenam werd het weer een ontspannen ritje. Heel even op en neer naar de “Zuidoost” omdat ik beloofd had het gras bij Tiny te maaien en nu kon het want het was droog, althans geen regen. Vandaag is het toch een bijzondere dag de oudste kleinzoon van Tiny is vandaag jarig en is alweer 17 jaar geworden en daar zou oma even naar toe, ik bleef uit veiligheid vanwege de corona  maar thuis en kon dus mooi even mijn klusje doen.

Een waterig zonnetje


Geen pannendak ....

...... maar gewoon riet


Op de heenreis een waterig zonnetje zoals al was voorspeld maar verder liep alles gesmeerd, in de Beemster wordt al heel lang aan een nieuwe stolpboerderij gebouwd en ik vroeg me al een tijdje af wanneer de pannen erop zouden komen maar nu is het raadsel opgelost, het wordt een "strodak", de rietdekkers waren net begonnen.
Maaiwerk is ....

....... goed gelukt.


Ziezo .....ook weer bruikbaar.


Het gras heb ik er met een goed half uurtje af en even later komt Tiny ook thuis vanuit Oostzaan, ze heeft een lang oranje snoer mee, “stuk” was mijn vraag, inderdaad iemand heeft met de heggenschaar het snoer van de maaimachine in twee stukken geknipt en misschien kan Pé het nog repareren. Geen probleem, toevallig had ik nog wat materiaal o.a. stekkertjes enz. dus even knippen en “plakken” en het is voor elkaar, ik voelde me weer een keertje nuttig. Zelfs de TV die wat “afwezig” was is weer tot leven gekomen, al met al een mooie dag. Dan weer naar Middenmeer als de gesmeerde bliksem wat inderdaad is gelukt met precies 80 km op de teller.

Geen opmerkingen: