13 oktober 2020

Vaste route zonder koffiestop

 

Wat is het toch een pracht als de zon er door komt, vanmorgen eerst nog iets bewolkt maar al snel werd het helder en kwam de “koperen ploert” erbij. Het toertje van deze dag wordt er weer één uit de bekende doos, via Obdam en daarna het H,E,M- rondje lijkt me wel geschikt. In Obdam is het rustig en net als ik weer op de weg sta komt Tom om de hoek en gaf aan dat hij thuis was. Volgende keer maar weer en zo namen we afscheid op afstand.



De rit gaf weinig schokkends alles is net als een hele poos geleden en zo draai ik al snel door Hoorn het z.g. “Houten Hoofd” op bij de haven, het is vol aan deze aanlegsteiger allemaal boten van  “de bruine vloot”. En de “Hoofdtoren” en de “Scheepsjongens van Bontekoe” zijn ook nog steeds hetzelfde. Dan op naar Enkhuizen over de “Westfriese omringdijk”.



Bij Wijdenes wordt hard gewerkt aan de nieuwe camping waar de omwonenden nogal bezwaar tegen hebben gemaakt wat weinig resultaat heeft opgeleverd. In Enkhuizen de vaste route om na de “Haringstad” richting Medemblik te gaan wat niet helemaal vlot ging verlopen.






Onderweg al diverse omleidingen en vooral fietspad blokkades gehad maar hier moest ik toch even uit de fiets om die in de kant te zetten en samen met de chauffeur het fietspad weer vrij te maken wat overigens van beide kanten met een brede glimlach werd opgelost.


Er was ook nog iemand op het IJsselmeer z’n kano aan het uitproberen en iets verder liet iemand de onderkant van zijn zeilboot zien, voor mij allebei waaghalzen. In Medemblik kon ik voor de “trein” mijn weg vervolgen richting Oudelanderweg (nu Nieuwelanderweg)  in de Wieringermeer om thuis de teller weer op nul te zetten na 97 km.

Geen opmerkingen: