23 november 2020

Rijden op "zonnecellen"

 


Wat weer een prachtige dag, zodra de zon er ook bij is lijkt alles wel in positieve zin te veranderen.


De bieten worden nog volop gerooid langs de Alkmaarseweg in de Wieringermeer deze keer door het loonbedrijf van Bram Dieleman. Ik zou even wat spaarkaarten van een grote supermarkt naar familie brengen in Obdam maar daar was niemand aanwezig dus ook geen koffiestop, dan maar door naar “ik zal wel zien”. En dat is weer een vaste route geworden.

Het is echt onvoorstelbaar wat er allemaal in de grond wordt gestopt, kabels, kabeltjes , leidingen, buizen en ga zo maar door, met gevolg, de éne wegafsluiting of omleiding na de andere, dat heb ik vanmorgen weer ervaren.


Voorlopig is het prachtig zonnig weer en dan is het fietsen langs de dijk van het IJssel/Markermeer een feestrit via Hoorn-Enkhuizen en Medemblik.


Als ik dan later bij de polder weer in ga zie ik alleen nog molens en datacentrums . Halverwege de Oudelanderweg, (tegenwoordig Nieuwlanderweg meen ik)  is de firma Jimmink bezig met machinaal draineren van een perceel.


Iets verder zie ik een vreemd beeld en herinnerde me een bericht van “De Meerpeen” dat er brand was geweest in een kassencomplex, waarschijnlijk aangestoken door wat onverlaten, dus tuig komt overal voor blijkt nu weer eens, maar wel droevig dat de ouders ze niet beter hebben opgevoed.

Als ik bijna weer thuis ben passeert mij een bekende, Roel Haverkamp, even stoppen en weer eens een praatje maken met Roel, we zijn van dezelfde jaargang en dat is tot nu toe een goeie al was het ook 1940 en was de tweede wereldoorlog net begonnen, we zijn er allebei nog en voelen ons prima. En als ik dan even later thuis kom staat de teller toch nog weer op 100 km voor deze zonnige dag in november.

Geen opmerkingen: