02 augustus 2022

Uit en thuis met 60 km

 



Het zat er niet in vandaag, ik kreeg een aantal vaklui om een paar ramen , die lek waren , te vervangen en zodoende werd alles wat later en als ze weg zijn moet één en ander weer opgeruimd worden en meteen de gordijnen maar even wassen. Als alles weer bij het “oude” is, pak ik toch nog even de Quest om een rondje te maken over Wieringen.

Ik ga via de Schagerweg richting Wieringerwerf en bij een nieuw uit de grond gestampt bedrijf zie ik een bekende naam,”Quest and Olympus” het heeft iets met foto’s las ik net op internet en is voor miljoenen over genomen, ’t zal wel.



Ik ga via Wieringerwerf en Kreileroord naar de dijk en zie als ik langs de haven van “Oude Zeug” ga 3 bijna gelijke zeilboten op het IJsselmeer varen richting Den Oever.


Ik sla linksaf en fiets door het “sluitgatbos” naar het Robbenoord bos om bij Wieringen uit te komen.



Bij Vattrop staat het droog en er zijn ook weinig vogels te zien en zo kom ik even later langs de “Heidense kapel” bij het gehucht Stroe.


Dan via de “Korte Afsluitdijk naar van Ewijcksluis om de polder weer in te gaan vanuit het noorden waar de loofklapper en de brede spuitkar mijn aandacht trekken.

Op de Nieuwe Sluizerweg kom ik weer een oude bekende tegen, Arnold Schalkwijk uit Wieringerwerf. Het rondje bleef zodoende klein vandaag want na 61 km was ik weer binnen.

Geen opmerkingen: