05 februari 2024

Vroeger en nu een heel GROOT verschil

 


De laatste totaal kilometer stand is een mooi rondgetal en dat is vandaag  niet gewijzigd.                        Het is vandaag een vermoeiende dag geweest, iets wat ik nooit eerder heb ervaren, niet dat ik te ver of te lang heb gefietst, nee een klus die ik normaal wel even opknap maar vandaag was ik na de klus “gesloopt” net wat de wind voor mij eerder had gedaan. Om het weekend in het kort weer te geven, zaterdag “Mannendag” een gezellige dag met zwagers enz. in het café met biljarten en klaverjassen en ’s avonds prijsuitreiking er tussendoor een hapje en een drankje of ……… vul zelf maar in.


Zondag een foto gemaakt van een zwerver, die groene vogels blijven komen en nog eens bladeren door het verleden, de grootste massastart was ooit  de Dolomieten Marathon in Italië, ik heb m’n ogen uit gekeken zo massaal als dat was, één slinger tot diep in het dal met fietsers, en na afloop niet vermoeid.


En dan is het zomaar weer maandag, ik had me voorgenomen om de schade die de “slopende” wind had veroorzaakt te herstellen. Achteraf een hele klus die ik in het verleden wel even één, twee, drie, had opgeknapt maar die nu echt tegen is gevallen, maar het is weer hersteld en zodoende heb ik geen meter gefietst maar het voelde na afloop alsof ik 500 km achter elkaar had gereden. Ik wil er nog steeds niet aan, maar zou de leeftijd toch zijn tol eisen?
  Volgende keer beter zal ik maar zeggen.

1 opmerking:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Het zal de leeftijd zijn in combinatie met de hartproblemen, ik weet niet of je nog medicatie gebruikt voor het hart, maar zo ja, dan zijn die dikwijls ook niet bevordelijk voor de conditie. Daar heb ik helaas ervaring mee.......
Maar niet bij de pakken neerzitten, voor iemand van jouw "bouwjaar" ben je nog steeds te rekenen als "superman".
Hou je taai, blijf fietsen, en blijf posten!

Groeten, Adri.