21 februari 2024

De Sony Action camera staat weer stabiel.

 


Het kwam er vandaag niet van, het kleine Action Cameraatje heeft heel wat teweeg gebracht. Een aantal weken geleden had ik tijdens een ritje drie keer een stukje gefilmd wat met elkaar zo’n 45 minuten zal zijn geweest.  Het laatste is van ongeveer half december, “Langs de Noordervaart met 0 graden” staat op Youtube . In mijn ijver om alles in orde te houden en niet onderweg met een volle opname kaart te komen zitten ging ik de kaart formateren. Tenminste dat was de bedoeling, het ging helemaal mis, waarschijnlijk op verkeerde knoppen gedrukt zelfs twee gelijk in gedrukt maar opnemen deed hij niet meer. Na diverse pogingen was ik zover dat ik dacht hij waarschijnlijk aan het einde van z’n carrière was gekomen. Terloops vertelde ik dit verhaal aan Bianca en die zei meteen,


“Misschien kan Thimo, (de broer van Fleur die op dit moment in betere oorden zit), haar zoon, er iets mee” Dus in de loop van de week kwam hij in Oudemirdum en ik stond er versteld van “Opa het was amper een half uurtje werk, ik heb alles eraf gehaald en opnieuw weer geïnstalleerd wat aangepast en hij doet het weer” , ja hij werkt als ICT’er en dat merk je dan wel.



Maar nu had ik vaak het idee dat de camera vaak stond te zwabberen, dus het beeld trilde in mijn ogen teveel dus aan de slag hoe kan ik dit oplossen. Met de weinige onderdelen die ik nog had, passen en meten en wat delen er tussenuit halen en een instelling aangepast lijkt het te zijn gelukt, het zwabberen lijkt een stuk minder en de tijd zal leren of ik hiermee tevreden ben.

Geen opmerkingen: