10 juli 2012

Bijna is het weer mogelijk


Eerst even een korte toelichting op het windschermpje, bij Kees zag ik dat hij geel plakband had gebruikt voor een passende afwerking van het gebruikte tape om het windschermpje te bevestigen, ik heb het zelfde bij mijn fiets gedaan en het ziet er zonder meer netter uit.








Zoals afgesproken met Kees zou het vandaag een verkenning worden van de “Westfrieseomringdijk”. De “start” hadden we gepland op de hoek van de Alkmaarseweg waar ik om 10 voor 10 aankwam en meteen zag ik Kees al staan, langs de Alkmaarseweg is het niet prettig rijden, geregeld oponthoud door wegwerkers die gebruik maken van het fietspad zo wel op de heen als op de terugweg werd ik meerdere keren opgehouden. Wel zag ik nog een bord in de polder staan van mijn vroegere werkgever, Agrico, er lopen dus ook nog medewerkers van Agrico in de polder rond want dat bordje valt niet zomaar uit de lucht, hoewel ik kan stellen dat het al jaren geleden is dat ik één van de mannen heb gezien. Ons rondje loopt voorspoedig tot aan Enkhuizen waar we een koffiestop hebben. Meteen volgen er vragen van mensen die op het zelfde terras zitten en van voorbijgangers maar dat is zo ongeveer standaard als je stopt. Toen we weer in de fiets zaten om onze reis te vervolgen ging net de ophaalbrug omhoog en moesten we nog een paar minuten wachten voordat we verder konden door Enkhuizen naar de omringdijk. Vanaf Broekerhaven is het heel plezierig rijden op het nieuwe wegdek langs het IJsselmeer. Alles leek probleemloos te verlopen maar bij Wijdenes moesten we enkele honderden meters terug omdat men, je gelooft het bijna niet, asbest had gevonden in de te verwerken grond. De ene keer is het de aannemer de volgende keer moet de grond wat langer “bezakken” soms zien ze oude rommel in de grond die aanleiding is om alles weer stop te zetten, laatst waren het wat oude botten enz. die wezen op bewoning van honderden jaren geleden elke vorm om het werk te rekken worden aangegrepen. Na een korte omleiding kwamen we weer terug op de dijk en reden verder door Hoorn naar wat voor ons het einde werd van de gedeeltelijke verkenning van de route van de “Wesstfrieseomringdijk” bij de Afslag naar Alkmaar hebben wij gekozen voor richting huis, Heerhugowaard en Middenmeer. De rit van vandaag was 121 km met redelijk goed weer ondanks een stevige wind.

1 opmerking:

transalp zei

wel mooi he die bloeiende aardappelvelden. Dinsdag fietste ik van leusden naar velomobiel en zag ook wwer veel mooie aardappelvelden. Ook waren ze ergens kruiden aan het oogsten, vast voor krukido in Elburg. Heb ik iets gemist over Agrico?

Hendrik Jan (Quest33)