11 april 2018

Dinsdag 11 april 2018Het is alles meegevallen in Noord-Holland, geen spatje regen of onweer gehad, wel een stevige wind maar over het algemeen zonnig. Heel anders dan de eerste weerbeelden toonden aan het begin van de week. Ik hoorde net via de radio dat het toch wel hier en daar heftig is met het weer in Nederland maar dan vooral in het zuiden. Door het goede weer had ik voor vandaag een op en neer-tje in mijn hoofd naar Oostzaan. Eerst nog even wat knutselen met het kilometertellertje, de Gocycle banden zijn er weer af en de Kojak liggen er weer om, vandaar dat de instelling weer van 158 naar 149 moest worden gebracht om geen vertekende beelden te krijgen. Voordelen van de Gocycle die voor mij telden is het feit dat ze een stuk geruislozer zijn, het minder lek gaan zal ook meewegen, hoewel ik binnen 200 km al lek was maar dat vind ik niet zo belangrijk. Het enorme nadeel voor mij, wat uiteindelijk doorslaggevend is geweest, is de grote draaicirkel, plaatsen waar ik al jaren in één keer de bocht kon nemen gaven nu keer op keer dat ik in twee keer de hoek om kon, nee ik ben verstokt aan de Kojak en de Gocycle zullen t.z.t. wel weer gebruikt worden maar nu even niet. 
In Oostzaan was Tiny, ondanks de niet zo toffe gezondheid, meteen klaar om koffie te presenteren en zo had ze meteen zelf even een momentje voor haar zelf om te zitten. Thomas werd even later van school opgehaald en kwam met een vriendje die uitgenodigd was om mee te lunchen en ook Patricia kwam even later die meteen trots het nieuwe project wilde showen, een prachtig zitje met blokhut aan het water waar binnenkort de verlichting zal worden geplaatst, super mooi alles met elkaar.
Zo tegen 1 uur vertrek ik weer om via het “Twiske” waar de molen nog steeds zijn nieuwe kap nog niet op heeft, weer richting Middenmeer.
Bij de oversteek van de A.C.de Graafweg met zijn nieuwe ovotonde zijn de fietsbordjes nog steeds niet vervangen, Obdam heet nog steeds Opdam, hoewel ik een brief kreeg van de Provincie waar in vermeld werd dat ze het zelf ook al hadden gezien en dat de nieuwe borden in de maak zijn en z.s.m. zullen worden geplaatst, we wachten maar af. En zo kwam ik na 112 km weer thuis met hetzelfde heerlijke gevoel  als gisteren, het was heerlijk ontspannen.
En als toetje de "ronde getallen" van het tellertje dat na 100.000 km opnieuw begon te tellen en nu alweer op 16.000 km staat

1 opmerking:

Erwin zei

Zo stond bij ons in de buurt een bord met "Hoofddrop 4 km".
Na overleg met de ANWB mocht ik het foute bord hebben mits ik het niet langs de weg zou zetten. Het hangt nu aan de muur op mijn werk.

Groet
Erwin en Tante Lies