05 april 2018

Harde wind en een kort stukje fietsen



Morgen begint het zegt men, dan wordt het “warm” nou ja, dan gaan de temperaturen omhoog en dat is al heel wat. In het begin van de week had ik me al lekker gemaakt met deze donderdag, toen stond hij nog genoteerd met een zonnetje, het viel bar tegen, tot een uur of 11 half 12 hadden we een redelijk vast weer patroon, motregen afgewisseld met motregen. Na de middag zag het er weer redelijk uit, dus toch nog een klein ritje er uit “persen”, dicht bij huis blijven want als je na de middag van huis gaat zit er voor mij geen lange rit in.



Even een klein stukje benen strekken over Wieringen naar Den Oever leek me net zo’n “stukkie” wat ik wel kan verteren na een flink portie gerookte zalm bij de lunch. Er staat een stevige wind schuin voor en als ik bij de Quarantaineweg op Wieringen langs het Wad kom bedenk ik dat ik maar niet achter de dijk ga rijden na de ervaring van enige tijd geleden, zonder trappen boven de 40 km op een niet vlak circuit is me net even te. Ganzen zijn er nog zat op Wieringen en bij de haven is het ook heel anders aan het worden, bovendien is het hoog water en met deze harde noordwester wind komt het water bijna op de kade.



Na Den Oever onder de A7 door en dan via het “Robbenoordbos” leek me wel leuk.


Bij gemaal “Leemans” is er wat drukte, stoppen en kijken wat hier aan de hand is. Ik zag 2 mannen in volledige duikuitrusting om de sluiskolk in te springen, mogelijk een militaire oefening als ik de mannen zo bekijk. Eerst sprong de eerste en even later ging ook de tweede de plomp in, er lagen slangen genoeg om op grote diepte te gaan zo te zien. Ik ga weer verder nu richting het “Sluitgatbos” waar heel wat bomen zijn omgewaaid bij de laatste storm, een triest gezicht als je tegen de wortelkluiten aan kijkt. En dat het nat is na zoveel dagen regen is duidelijk als ik op een open stuk kom. Na een paar kilometer ben ik Wieringerwerf voorbij en draai af naar Middenmeer wat het einde is van 48 km genieten.

Geen opmerkingen: