05 juli 2018

Niet ver van huis

Rondje van 94 km


Het is vandaag 5 juli, voor mij toch wel een beetje een speciale dag, “mijn vriend van langs de weg” is vandaag jarig, 94 jaar is Albert van Dijk geworden en dat is best een felicitatie waard. Vanmorgen meteen maar een mail gestuurd en nu ik thuis ben zie ik dat hij er al op heeft geantwoord, een geweldige kerel die nog midden in het leven staat. Na de koffie ben ik maar in het vertrouwde pak gegaan, even uitwaaien. Ik had me voorgenomen om vandaag dicht bij huis te blijven en de familie die ik al een poos niet had gezien even op te zoeken en dat viel zwaar tegen. Ben in Wervershoof niet thuis, Aad en Ans ook in Wervershoof niet thuis, Ria in Blokker niet thuis, alleen Margriet op Zwaagdijk was er wel die had visite van een vroegere vriendin. Na Blokker heb ik eerst maar even gebeld of Tom en Gerda er wel zouden zijn, ook hier werd niet opgenomen dus dat wil zeggen, route aanpassen en vanaf Hoorn over de dijk naar Enkhuizen en Medemblik. In Enkhuizen nog een heerlijke bak kibbeling naar binnen gewerkt en dan verder op Middenmeer af. Een lekker rondje van 94 km waar ik een paar foto’s van heb gemaakt.
Jonge meerkoet 

Alle zeilen bijzetten

Dit is/was een meertje voor ganzen enz. helaas door de droogte
geen uitgebreid zwemwater meer.

Soms even wachten voor deze ophaalbrug

Medemblik tegen de rand van de polder.

Rode kool

Bloeiend onkruid

Bloeiend zijn ze heel mooi

Uitgebloeid maar nu de pest voor elke landbouwer 

In bloei is deze plant top.

Jeff Kerckhoffs mijn overbuurman gaat ook even op de pedalen


4 opmerkingen:

Wijnandt zei

Jouw geillustreerde belevenissen in m’n geboorteprovincie zijn zeer welkome virtuele uitstapjes, die op hun beurt weer leuke herinneringen oproepen uit m’n jonge jaren.

Zoals die keren dat ik bij het sluisje van Monnickendam achter elkaar stevige bleien ving. Zouden dat de voorgangers zijn geweest van de recentelijk gesignaleerde roofbleien in die contreien?

Wijnandt

Piet Kunis zei

Hoi Wijnandt, als ik vragen mag,
waar ben je dan geboren en opgegroeid ?

Wijnandt zei

11 oktober 1938 geboren in Haarlem-Noord, niet ver van het Spaarne. Terwijl ik daar woonde heb ik na Mulo-B en HBS-B gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ben daar ook gepromoveerd in de chemie met een flinke overdosis aan wiskunde. Het Stedelijk Museum, op loopafstand van het chemisch laboratorium van deVU, verzorgde mijn culturele en kunstzinnige vorming.

‘k Neem aan dat ik je meeste vragen hiermee heb beantwoord?

Piet Kunis zei

ja hoor Wijnandt, dank je wel, dit is ruim voldoende.
Ik werd alleen nieuwsgierig door je opmerking over je geboorte provincie.

Ook ik kan erg genieten van de dagelijkse foto's en berichtjes van Pé uit een gebied dat ik heel goed ken. Ik ben in de Beemster geboren en woon sinds mijn trouwen in Hoorn.
Maar ondanks het feit dat ik er ook heel regelmatig fiets, ziet Pé veel meer