30 juli 2018

"Om de Noord"



De week is weer goed begonnen, bij thuiskomst gisteravond zag ik dat de regenmeter 7,6 mm had verzameld en dat is best een plas als het al zolang droog is. Maar je ziet er verder nog niets van en het blijft hopen op nog eens een paar zulke “plasjes”.
De rit van vandaag ging echt over de “noord” dus van start richting Slootdorp en dan naar Wieringen, aan het eind van de Slootweg net voorbij de Schelpenbolweg zie ik wat extra mensen op het fietspad bivakkeren, och het zullen vogelaars zijn. Inderdaad, stoppen en vragen wat voor bijzonders er is te zien, een sporenkievit, nooit van gehoord of gezien, “Ja maar meneer als U zo laag zit zie je ook niks” . Ja wat moet je daar nou op zeggen, gewoon verder fietsen.






Bij Den Helder is meer beweging, de boot komt net binnen met een “vracht” vakantiegangers richting het vaste land. Verder zie ik verschillende boten op het Marsdiep/Noordzee en tot twee keer toe een aantal kanoërs die liever op zee “sporten” i.p.v. de sloten binnendijks.


Bij Petten heel even naar de “strandjutter” en dan verder door de duinen, bij elke aansluiting naar de zee is het druk van de fietsers en zo tot Bergen aan Zee en verder richting Egmond waar ik afgeslagen ben om met een kleine omweg via Alkmaar weer naar huis te gaan waar de teller 124 km aangaf.

Geen opmerkingen: